Preşedintele bulgar Rumen Radev: Preţul avioanelor de vânătoare F-16 este acceptabil dacă asigură tot necesarul

Cristian Soare |
Data publicării:
președintele Bulgariei, Rumen Radev
președintele Bulgariei, Rumen Radev

Preşedintele bulgar Rumen Radev, care a fost şi șef al Forțelor Aeriene din Bulgaria, a declarat că actuala decizie a guvernului de la Sofia de a mandata ministrul apărării să semneze un contract cu SUA pentru livrarea de avioane de luptă F-16 și aparatură necesară acestora în valoare de 1,256 de miliarde de dolari (2,188 miliarde de leva la cursul zilei, n.red.) se poate dovedi bună din punct de vedere financiar doar dacă, în prețul celor opt avioane, este inclusă şi toată aparatura necesară bunei funcţionări a avionului, potrivit Dnevnik, citat de Rador.

,,Dacă el cuprinde tot necesarul, aşa cum am formulat în oferta noastră şi aşa cum s-a precizat şi în oferta guvernului american, preţul este acceptabil, însă dacă nu există aceste lucruri - proiectul nu mai are rost", a declarat şeful statului, citat de biroul său de presă.

El a mai menţionat că, în prezent, există o discrepanță considerabilă între parametrii şi capacităţile stabilite inițial de Bulgaria.

,,Motivaţia politică predomină asupra capacităților operaționale, iar condițiile pentru întreținerea tehnică a acestor aeronave, care sunt amânate în timp și care vor costa mult mai mult, pot face ca proiectul să devină inutil", a mai declarat președintele, care a criticat şi anterior guvernul pentru termenii acestei afaceri.

,,Nu aparatura e vinovată, ci eficiența redusă a administrației, atât în ceea ce privește pregătirea și prețul achiziției publice, cât și în ceea ce privește programul de utilizare a aparaturii", a spus Radev.

Vezi și: Bulgaria va majora ţinta de deficit la 2% din PIB pentru achiziţionarea avioanelor de vânătoare F-16

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel