Premierul Ucrainei: Este necesară o "schimbare de filosofie" din partea Germaniei în ceea ce priveşte livrările de arme

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Premierul ucrainean Denîs Şmîhal a îndemnat Germania să-i livreze Kievului tancuri de luptă moderne, pentru a ajuta forţele armate ucrainene să lupte împotriva invaziei ruse, informează vineri dpa.

Este necesară o "schimbare de filosofie" în ceea ce priveşte livrările de arme pentru Ucraina, a spus Şmîhal, înaintea vizitei sale la Berlin pe care o va întreprinde la sfârşitul acestei săptămâni.

Kievul aşteaptă ca SUA să-i livreze tancuri Abrams, iar Germania - tancuri Leopard 2, care pot fi utilizate pe câmpul de luptă, a precizat premierul ucrainean.

Livrările directe de tancuri de luptă şi de vehicule de infanterie de luptă pentru Ucraina rămân un subiect tabu în Germania, unde populaţia este de obicei precaută cu privire la orice formă de intervenţie militară externă.

Nicio ţară din NATO nu a livrat până acum astfel de sisteme de arme Ucrainei.

Şmîhal este aşteptat să sosească la Berlin sâmbătă şi va fi primit de cancelarul german federal Olaf Scholz duminică.

El va fi oficialul de cel mai înalt rang care vizitează Berlinul de la declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei, în urmă cu şase luni.

Germania a ezitat iniţial să livreze arme Kievului, însă a trimis ulterior 10 obuziere, trei lansatoare de rachete multiple şi trei vehicule blindate de depanare.

Şmîhal a salutat schimbarea de atitudine a Berlinului, de la a trimite doar echipament de protecţie şi căşti până la a livra arme de ultimă generaţie, însă a subliniat că Ucraina are nevoie de mai multe arme şi echipamente, cât de repede posibil. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel