Premierul Australiei: Vom furniza Ucrainei încă 20 de vehicule blindate Bushmaster și vom interzice importurile de aur din Rusia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Australiei, Anthony Albanese, a anunţat după întrevederea sa din Kiev cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, că ţara sa va trimite încă 34 de vehicule militare în Ucraina şi va interzice importul de aur rusesc, au informat luni surse oficiale, citate de EFE.

Ajutorul, în valoare de 99,5 milioane de dolari australieni (65 de milioane de euro), include 14 vehicule pentru transportul trupelor şi 20 de vehicule blindate de tip Bushmaster, potrivit unui comunicat al biroului lui Albanese.

Înaltul oficial australian a făcut acest anunţ după ce s-a întâlnit duminică la Kiev cu preşedintele ucrainean şi a vizitat Bucea, Irpin şi Hostomel, la periferia capitalei Kiev, unde a văzut ''la prima mână distrugerea şi trauma provocată (de Rusia) poporului ucrainean'', potrivit textului oficial.

Potrivit Agerpres, Australia a alocat totodată fonduri pentru îmbunătăţirea controalelor la frontieră şi a securităţii cibernetice şi a dat undă verde importurilor de produse ucrainene care vor fi scutite de taxe.

Totodată, guvernul condus de Albanese a informat că va sprijini Ucraina în speţa împotriva Rusiei în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie şi va impune noi sancţiuni financiare împotriva a 16 oligarhi ruşi, cărora le va interzice accesul pe teritoriul australian.

De la începerea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie, Australia a alocat circa 388 de milioane de dolari australieni (253,5 milioane de euro) sub formă de ajutor militar, care include 40 de vehicule Bushmaster şi zeci de tunuri M777 Howitzer şi muniţie, la care se adaugă ajutorul anunţat acum de Albanese.

Totodată, Australia a oferit ajutor umanitar Ucrainei, a impus sancţiuni împotriva Rusiei şi a aliatului său Belarus. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel