Premieră regională de cooperare militară arabă, între Arabia Saudită și EAU

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Corporația industriilor militare saudite "SAMI" și compania emiriană "NIMR" au convenit să transfere producția și tehnologia vehiculelor blindate "JAIS" către Regat, într-o mișcare descrisă ca fiind un precedent regional.

În cadrul acestui parteneriat, "SAMI" va lucra exclusiv cu "NIMR", producătorul inițial al vehiculului MRAP (vehicul rezistent la ambuscade şi mine) cu tracțiune integrală, pentru a produce această tehnică de luptă în Regatul Arabiei Saudite.

Deși, inițial vor fi produse unități complete în Emiratele Arabe Unite de către "NIMR", acordul prevede transferul producției și tehnologiei în Regatul Arabiei Saudite și dezvoltarea lanțurilor de aprovizionare în acesta pentru a permite celor două companii să fabrice împreună toate vehiculele "JAIS" care vor fi furnizate, în viitor, Forțelor Armate saudite.

Într-un interviu pentru "Arab Security and Defense", Khaled Al-Zaabi, director comercial la "NIMR", a declarat că importanța acestui pas constă în faptul că este un precedent de acest gen. "Nu am avut niciodată o astfel de cooperare militar-industrială (în regiune), așa că acest lucru ne face cu siguranță un jucător global important".

Acest acord vine ca parte a inițiativelor strategice ale "NIMR" de a dezvolta capabilități industriale pe piețe pentru a servi două scopuri principale. "În primul rând, acest lucru ne oferă capacitatea suverană de a fi autosuficienți și de a ne baza pe propria noastră industrie. În al doilea rând, acordul ajută la dezvoltarea impactului economic al regiunii prin crearea de cunoștințe și diversificarea economiei noastre".

Walid Abu Khaled, directorul executiv al "SAMI", a declarat că producția va începe în al treilea trimestru al anului 2021 cu un număr redus de vehicule. Viziunea noastră pe termen lung va fi de aproximativ 4000 vehicule și ne așteptăm la o cerere mare din partea Forțelor Armate saudite. "Căutăm întotdeauna noi oportunități care să servească regiunea și clienții noștri din Regat. Astăzi trăim într-o eră în care eficiența este esențială și astfel de parteneriate ne vor permite să ne servim mai bine clienții".

Vehiculul cu tracțiune integrală "JAIS" oferă un rezumat al experienței de patruzeci de ani în domeniul vehiculelor blindate. Este unul dintre generațiile viitoare de vehicule MRAP. "Vehiculul oferă echilibrul de bază între puterea focului și supraviețuirea, cu ușurință în mișcare atunci când se efectuează operațiuni moderne tradiționale și netradiționale".

Vehiculele "JAIS" se disting printr-o structură care asigură protecția necesară echipajului împotriva minelor, DEI-urilor și rachetelor balistice. De asemenea, se caracterizează printr-un design flexibil care poate fi modificat în funcție de cerințele utilizatorului pentru a sprijini și susține diferitele sarcini și echipamente necesare pentru fiecare misiune, servind toate cerințele unităților de infanterie motorizate.

 Această mișcare va crea, de asemenea, noi locuri de muncă și va transfera noi tehnologii în conformitate cu obiectivele "Vision 2030".

"NIMR" - parte a grupului "EDGE" din Emiratele Arabe Unite - și "SAMI" au negociat condițiile de parteneriat de mai bine de un an.

Faisal Al-Bannai, director executiv și general al grupului "EDGE", a declarat: "Îmbunătățirea relațiilor strategice este un pilon important al strategiei "EDGE" și aspirăm să extindem acest angajament împreună cu colegii noștri din Compania Industriilor Militare din Arabia Saudită. Acest acord reprezintă prima cooperare militară dintre Arabia Saudită și EAU și un pas major în consolidarea relațiilor deja puternice dintre cele două țări".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel