După modelul Germaniei, Portugalia vrea sisteme active de protecție TROPHY pentru tancurile Leopard 2A6

S.I. Catalin |
Data publicării:

Un coordonator al Diviziei de Planificare Strategică a Forțelor Armate Portugheze a declarat pentru publicaţia Janes că la nivelul armatei se analizează posibilitatea instalării mai multor sisteme active de protecție TROPHY pe tancurile Leopard 2A6.

Publicaţia Israel Defense precizează că subiectul este serios dezbătut la nivelul Forțelor Armate Portugheze şi este posibil ca acesta să facă parte dintr-un program cuprinzător de înzestrare militară pentru tancurile Leopold 2A6 ale armatei.

Sursa citată precizează că producătorii sistemelor active de protecţie TROPHY (Rafael Advanced Defense Systems) şi Iron Fist (Israel Military Industries) au luat notă de faptul că Forțele Armate Portugheze au în vedere integrarea unor sisteme active de protecție pe tancurile sale Leopard 2A6 – astfel încât tancurile portugheze să beneficieze de o protecţie la 360 de grade prin detectarea, identificarea și interceptarea proiectilelor.

Dacă Portugalia alege TROPHY va fi al doilea stat, după Germania, care alege să integreze sisteme active de protecţie, cumpărate din Israel, pe tancurile sale Leopard 2A6.

Germania a semnat, pe 22 februarie, un contract cu Israel pentru achiziționarea mai multor sisteme active de protecție TROPHY (APS) pentru tancurile Leopard 2A7.

Instalarea și integrarea sistemelor TROPHY vor fi efectuate de Kraus-Maffei Wegmann (KMW), compania germană care produce tancurile leopard. Este de așteptat ca în viitorul apropiat Germania să achiziționeze mai multe sisteme Trophy pentru a echipă mare parte din tancurile Leopard 2 ale Armatei germane.

DefenseRomania a scris încă din luna februarie că Ministerele Apărării israeliene și germane au semnat un acord pentru echiparea tancurilor germane Leopard 2A7A1 cu sistemul activ de protecție TROPHY.  Acordul G2G acoperă furnizarea de Trophy Active Defense System (ADS) pentru echiparea a 17 tancuri ale Armatei germane (Bundeswehr).

 

Leopard 2 A7V +TROPHY = Leopard 2A7A1 - versiunea îmbunătățită a tancului Leopard 2A7

 
Forțele armate germane (Bundeswehr) vor primi mai multe tancuri Leopard 2 A7V, cel mai probabil în anul 2021. Tancurile sunt în prezent testate la Centrul de Tehnologii Militare al Bundeswehr din Meppen, a anunțat ministerul german al Apărării. 

Dezvoltat de conglomeratul german de apărare Krauss-Maffei Wegmann (KMW), Leopard 2 A7V este versiunea îmbunătățită a tancului Leopard 2A7, deja furnizat Forţelor Terestre Germane.

În momentul de față, producătorul german de armament, Krauss-Maffei Wegmann, lider european în fabricarea vehiculelor blindate de luptă cu propulsie pe şenile sau pe roţi, modernizează tancurile Leopard 2A7 aflate în serviciul Bundeswehr sau al altor Forțele Armate din Europa.

Ministerul Apărării din Germania a comandat 104 tancuri Leopard 2 A7V de la Producătorul german de armament, Krauss-Maffei Wegmann (KMW), care vor fi livrate armatei germane până la sfârşitul anului 2023.


Caracteristici ale sistemului activ de protecţie “Trophy” (APS)

 
Sistemul activ de protecţie TROPHY detectează focul inamic, calculează unghiul şi timpul de impact şi lansează o ploaie de alice asupra proiectilului. Raza de acţiune este mică pentru a nu pune în pericol infanteria, iar sistemul este eficient împotriva rachetelor anti-tanc, a RPG-urilor şi a altor proiectile similare.

De la prima sa utilizare în condiţii reale de luptă, în anul 2011, sistemul Trophy a fost folosit de nenumărate ori, dovedindu-şi pe deplin utilitatea prin nivelul ridicat de protecţie pe care l-a oferit soldaţilor care se aflau în vehicule militare care dispuneau de un astfel de sistem activ de protecţie.

Potrivit companiei Rafael, sistemul Trophy a fost supus la peste 5.000 de teste și a acumulat peste 1.000.000 de ore de funcționare, iar acum există contracte pentru producția în serie a peste 1.800 de sisteme de acest tip.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel