Portugalia își confirmă intenția de a transfera tancuri Leopard 2 către Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul portughez António Costa a anunțat sâmbătă dimineață că țara să vă oferi tancuri forțelor armate ucrainene mai multe tancuri Leopard 2. De asemenea, Costa a adăugat că Portugalia lucrează cu Germania pentru a obţine piesele necesare reparaţiei tancurilor care nu sunt operaţionale.

Portugalia va trimite tancuri Leopard 2 Ucrainei, a anunţat sâmbătă prim-ministrul Antonio Costa, fără a specifica câte vor fi expediate, precizează Reuters.

"În prezent lucrăm pentru a putea distribui o parte din tancurile noastre", a declarat Costa agenţiei de presă portugheze Lusa în timpul unei vizite în Republica Centrafricană.

"Ştiu câte tancuri vor fi (trimise în Ucraina), dar asta va fi anunţat la momentul potrivit", a mai spus Costa.

Amiralul Antonio Silva Ribeiro, şeful forţelor armate portugheze, a declarat luna trecută că Portugalia avea 37 de tancuri Leopard 2, dar mass-media locale au relatat că majoritatea sunt inoperabile.

Portugalia lucrează cu Germania pentru a obţine piesele necesare reparaţiei tancurilor care nu sunt operaţionale, a spus Costa, adăugând că el speră să le livreze Ucrainei până la sfârşitul lunii martie.

Ministerul Apărării de la Lisabona a declarat că nu comentează "operabilitatea sistemelor de arme şi echipamente" din motive de securitate.

Ministrul de externe al Ucrainei Dmitro Kuleba a spus, mai înainte în această săptămână, că ţara sa ar primi 120 până la 140 de tancuri occidentale într-un "prim val" de livrări de la o coaliţie de 12 ţări.

Kievul a obţinut angajamente din partea Occidentului pentru a-i livra tancuri principale de luptă şi a-l ajuta să se apere împotriva invaziei la scară largă a Rusiei, în timp ce Moscova face eforturi uriaşe pentru a avansa în estul Ucrainei, adaugă Reuters.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel