Poroșenko: Ucraina deține rachete de croazieră cu rază de acțiune de peste 1.000 de km

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Președintele Poroșenko a anunțat că Ucraina şi-a consolidat într-un timp foarte scurt capacităţile de rachete în scop de descurajare în perioada conflictului din estul ţării, care continuă din 2014, iar întregul lanţ de producţie a acestor sisteme de rachete se află pe teritoriul ucrainean.

Ucraina dispune de rachete de croazieră de înaltă precizie cu o rază de acţiune de peste 1.000 de km, care pot transporta o încărcătură de circa 150 de kg, a afirmat Poroşenko în emisiunea 'Libertatea cuvântului' de pe canalul ICTV.

'Noi dispunem acum de o rachetă, care a fost testată cu succes şi este capabilă să lovească la peste 1.000 de km distanţă. Şi întregul dispozitiv a fost creat de către specialişti ucraineni', a mai spus preşedintele Poroşenko, care şi-a făcut un titlu de glorie din consolidarea capacităţilor de apărare ale ţării.

Potrivit acestuia, militari ai armatei ucrainene învaţă acum să folosească acest tip de arme, deoarece după renunţarea la rachetele de croazieră rămase din epoca sovietică în anii 1990, conform Memorandumului de la Budapesta (1994), au rămas puţini specialişti capabili să opereze astfel de sisteme.

De asemenea, susţine preşedintele ucrainean în exerciţiu, Ucraina are acum posibilitatea 'să distrugă orice navă pe o rază de 300 de km, care ar îndrăzni să ne atace', subliniind că dotarea armatei ucrainene cu o astfel de rachetă va spori considerabil capacitatea de apărare a Ucrainei.

Amintim că, la 5 aprilie, în regiunea Odesa au fost finalizate cu succes testele cu racheta de croazieră 'Neptun'.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel