Pompierii militari, intervenții de urgență după inundațiile de marți seară

Bianca Ştefan / 18 iul 2018 / 22:11
Pompierii militari
Pompierii militari

Pompierii Gărzii de intervenţie nr. 1 Bârzava, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, au continuat intervenţiile începute în seara zilei de marţi în satul Lalaşinţ, aparţinător comunei Bârzava, grav afectat de inundaţii, evacuând apa din case şi de pe străzi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Arad, George Pleșca, la o primă evaluare efectuată în satul Lalaşinţ în urma ploii torenţiale de marţi seară, 20 de case şi 200 de gospodării erau inundate. 

'Practic, 80% din sat s-a aflat sub ape, lama de apă depăşind pe alocuri chiar şi un metru. Localnicii susţineau că nu au mai văzut asemenea inundaţii de câteva zeci de ani', a declarat miercuri George Pleşca. 

El a spus că pe tot parcursul nopţii de marţi spre miercuri şi, de asemenea, în cursul zilei de miercuri, pompierii militari au acţionat în sprijinul locuitorilor din satul Lalaşinţ. 

'În cursul zilei de miercuri, Garda de intervenţie nr. 1 a acţionat cu 20 de pompieri, 2 module de pompare de mare capacitate, 1 motopompă de capacitate medie, 4 motopompe transportabile. S-a intervenit atât pentru evacuarea apei de pe străzi, din imobile şi din pivniţe, cât şi pentru curăţirea fântânilor, oamenii din sat fiind lipsiţi de apă potabilă', a adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy