Polonia și-a schimbat strategia de apărare din cauza masacrului de la Bucea: ”Nu ne mai apărăm pe Vistula”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata Poloniei, sursă foto: Ministerul Apărării de la Varșovia
Armata Poloniei, sursă foto: Ministerul Apărării de la Varșovia

Invazia neprovocată pe scară largă de către Rusia a Ucrainei a modificat situația de securitate din lume și din Europa.

Deși nu se regăsește formal în documentele strategice privind securitatea și apărarea, direcția în care se uită decidenții polonezi este clară - Varșovia și-a schimbat planul operațional de apărare al țării în cazul unei invazii dinspre est.

Acum, armata poloneză intenționează să-și mențină pozițiile de apărare la granița cu Rusia și Belarus, și nu în interiorul țării, așa cum se presupunea anterior. Acest lucru a fost declarat de ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, într-un interviu acordat I.pl.

La rândul său, Wojciech Skurkiewicz, ministrul adjunct al apărării naționale al Poloniei, a anunțat o schimbare a apărării poloneze, care prevede o linie de apărare pe râul Vistula.

 

”Nu ne mai apărăm pe Vistula”

 

Pentru a implementa noua strategie de apărare a Poloniei, va fi creată o altă Divizie Mecanizată  care va acoperi zona dintre alte două divizii care apără acum Polonia de la est, adică diviziile 16 și 18

"Renunțăm la doctrina care este în vigoare de mulți ani. La acea vreme, se presupunea că apărarea Poloniei va începe doar pe linia Vistulei și că vom preda partea de est a țării fără luptă", a spus ministrul apărării. 

Potrivit lui Blaszczak, experiența invaziei rusești a Ucrainei, în special masacrul de la Bucea, i-a forțat pe polonezi să abandoneze vechea doctrină. Autoritățile poloneze intenționează să prevină reapariția unor tragedii similare pe teritoriul lor.

"Ne asumăm o luptă pentru fiecare bucățică de Polonie. Prin urmare, trebuie să fim puternici și foarte puternici mai ales în estul țării noastre, pentru că aici se află linia principală a securității și independenței noastre", a spus ministrul.

 

Masacrul din Bucea

 

În primele zile ale invaziei pe scară largă a Ucrainei, trupele ruse au reușit să cucerească suburbiile de nord ale Kievului, inclusiv orașul Bucea. După o lună de lupte grele, ocupanții au fost nevoiți să se retragă .

În teritoriile eliberate, a fost dezvăluită o imagine a crimelor de război pe scară largă comise de ocupanți împotriva populației civile. Cel puțin 400 de civili au fost uciși de ruși . Au fost descoperite numeroase dovezi ale crimelor de război și chiar genocidului practicat de Armata rusă: împușcare, tortură, viol și jaf asupra populației civile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel