Forțele Armate Poloneze se pregătesc să primească primele două companii de tancuri M1A2 SEPv3 Abrams

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Statul Major al Forțelor Armate Poloneze a declarat că livrarea primelor două companii de tancuri M1A2 SEPv3 Abrams (în total 28 de tancuri) este planificată pentru 2022.

Aceste prime tancuri vor ajunge la Divizia 18 Mecanizată, care a fost formată pentru a fi dislocată la granița Poloniei cu Belarus și enclava Kaliningrad, potrivit publicaţiei poloneze Defence24.

După cum am precizat la sfârşitul lunii octombrie, mai mulţi militarii polonezi se află deja în SUA pentru a învăţa să folosească tancurile Abrams. 

Pe lângă tancurile M1A2 SEPv3 Abrams, armata poloneză se așteaptă să primească în 2022 poduri mobile M1074 Joint Assault Bridge pe șasiul Abrams și vehicule de luptă pentru reparații M88A2 Hercules.

Ministerul polonez al Apărării a subliniat anterior că finanțarea programului de achiziție pentru tancurile Abrams va fi implementată în afara bugetului dedicat pentru apărare, în baza unei Rezoluții a Consiliului de Miniștri și nu va afecta alte programe de modernizare ale Armatei Poloneze.

 

Polonia va dispune de cea mai modernă versiune a tancului Abrams

 

Trebuie precizat că, odată cu introducerea tancurilor Abrams în dotarea Forţelor Terestre Poloneze, militarii polonezi vor opera mai multe modele de tancuri: cel german-Leopard 2A4 PL , PT-91 TWARDY –  varianta poloneză a tancului sovietic T-72 M1, dar şi mai multe tancuri sovietice T-72, în diferite configuraţii.

La mijlocul lunii iulie Ministerul polonez al Apărării a precizat în mod oficial că Polonia va achiziţiona, ca parte a programului militar de înzestrare Wilk, 250 de tancuri americane Abrams, în contextul în care ţara încearcă să-şi consolideze apărarea.
 
Forțele Armate Poloneze au optat pentru cea mai modernă variantă a tancului american M1A2 SEPv3, dotată cu celebrul sistem de protecție Trophy. 

Sistemul activ de protecţie Trophy detectează focul inamic, calculează unghiul şi timpul de impact şi lansează o ploaie de alice asupra proiectilului. Raza de acţiune este mică pentru a nu pune în pericol infanteria, iar sistemul este eficient împotriva rachetelor anti-tanc, a RPG-urilor şi a altor proiectile similare.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel