Polonia primește ultimul lot din cele 116 tancuri M1A1FEP: Tancurile au fost produse rapid pentru a răspunde unei nevoi urgenţe de blindate grele

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Armata poloneză să pregăteşte să primeasdca ultimele transporturi de tancuri de luptă principale Abrams fabricate în SUA, după cum arată fotografiile publicate recent pe platforma de socializare X. Aceste imagini arată ultimul lot de tancuri Abrams M1A1FEP (Firepower Enhancement Package).

Aceste fotografii au fost realizate în sudul orașului Norfolk în urmă cu aproximativ 2 săptămâni și prezintă un transport al ultimelor 47 de tancuri de luptă principale Abrams M1A1FEP ("Firepower Enhancement Package") din cele 116 comandate din Statele Unite, pentru armata poloneză. În prezent, armata poloneză operează 69 de tancuri de luptă principale ca atare, în cadrul Diviziei 18 Mecanizată.

Imaginile publicate confirmă declarația făcută de Elzbieta Wawrzynkiewicz, președinte al companiei WZM S.A. Într-un interviu pentru Radio Poznan, aceasta a declarat că a primit informații de la partenerii săi din SUA, sugerând că ultimul lot de 47 de tancuri de luptă principale M1A1FEP va fi livrat Poloniei la sfârșitul lunii iunie.

250 de tancuri de luptă principale M1A2SEPv3 (System Enhancement Package Version 3) nou-nouțe au fost fabricate timp de câteva luni, pentru Armata poloneză. Potrivit lui Wawrzynkiewicz, există o șansă ca primul lot de M1A2SEPv3 să fie livrat până la sfârșitul anului 2025, chiar dacă calendarul oficial de livrare presupune că acestea vor fi primite în 2025, iar livrările sunt programate să dureze până la sfârșitul anului 2026.

Polonia a achiziționat deja un total de aproape 400 de Abrams ale armatei americane, cel mai puternic și mai letal tanc dezvoltat special pentru a învinge tancurile rusești. Primul lot de peste 100 de Abrams poloneze a fost produs rapid pentru a răspunde unei nevoi urgente de suplinire a stocurilor, după ce Polonia a donat câteva sute de tancuri Ucrainei.

Ministerul polonez al Apărării a plasat o comandă privind 336 de MBT Abrams în total, inclusiv M1A1FEP (116) și M1A2SEPv3 (250), plus 38 de ARV M88A2, 25 de poduri de asalt M1110 și 25 de vehicule de tip M1150.

M1A1FEP este o variantă a tancului principal de luptă M1 Abrams, modernizat pentru a-i spori eficiența în luptă și capacitatea de rezistență. Actualizarea include îmbunătățiri în ceea ce privește puterea de foc, blindajul și electronica.

M1A1FEP a fost special conceput pentru a răspunde cerințelor operaționale ale diferitelor forțe armate, oferind o îmbunătățire semnificativă față de tancurile M1A1 standard. Producția și îmbunătățirile au loc, de obicei, ca parte a programelor de recondiționare și modernizare de derulare de către U.S. Army și U.S.  Marine Corps.

M1A1FEP a intrat în serviciu la începutul anilor 2000, cu îmbunătățiri și recondiționări continue pentru a-i prelungi durata de viață și a-i spori capacitățile.

Tancul dispune de o protecție avansată la nivelul blindajului, inclusiv placi cu uraniu sărăcit, un tun cu țeavă lisă de 120 mm capabil să tragă o varietate de muniții și sisteme de țintire îmbunătățite.

Capacitățile îmbunătățite de navigație și de operare pe timp de noapte sunt, de asemenea, standard, ceea ce îl face un atu formidabil într-o varietate de scenarii de luptă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel