Polonia primește primul lot de 140 de vehicule blindate americane Cougar MRAP

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit informațiilor publicate pe contul de Twitter al ministrului polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, la 2 iulie 2022, primul lot de 140 de vehicule blindate Cougar de fabricație americană a sosit în Polonia. Aceste vehicule vor fi livrate cât mai repede posibil armatei poloneze.

Programul de achiziționare a MRAP-urilor GDLS Cougar a fost anunțat de ministrului polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, pe 10 noiembrie 2021. Acordul, care include achiziţionarea a 300 de vehicule Cougar MRAP, dar şi un pachet logistic și de instruire, a fost încheiat la 8 decembrie 2021, pentru o sumă de 27,5 milioane de dolari.

Cougar este o familie de vehicule blindate care au fost proiectate pentru forțele armate americane sub umbrela MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) pentru a răspunde cerințelor identificate în timpul Operațiunii Iraqi Freedom (OIF) și Operațiunii Enduring Freedom (OEF), cu accent pe îmbunătățirea continuă a protecției forțelor și a capacității de supraviețuire a vehiculelor prin inserția de tehnologie.

Cougar este disponibil în configurații 4x4 și 6x6. Vehiculele Cougar au fost produse de compania americană Force Protection până când General Dynamics a achiziționat-o în decembrie 2011.

Toate cele 300 de MRAP-uri sunt de așteptat să fie livrate până la sfârșitul anului 2022, conform anunțurilor anterioare ale oficialilor polonezi. Trebuie precizat că toate cele 300 de vehicule Cougar sunt second-hand şi provin din depozitele armatei americane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel