Polonia dezvoltă un vânător de tancuri dotat cu racheta Brimstone

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Grupul european MBDA și compania poloneză PGZ au anunţat, cu ocazia târgului MSPO 2019 din Polonia, dezvoltarea în comun a unui distrugător de tancuri blindat, dotat cu racheta de înaltă precizie Brimstone.

Cu această ocazie, PGZ şi MBDA au semnat o declarație comună ce prevede continuarea cooperării pentru dezvoltarea unei soluţii pentru Polonia și alte piețe de export, integrarea rachetelor Brimstone de la MBDA în vehiculul blindat de la PGZ fiind astfel reconfirmată ca cea mai bună soluţie pentru vânătorul de tancuri dorit de către Polonia din perspectiva capabilităţii militare, a suveranităţii şi a perspectivei industriale.

„Dezvoltăm cooperarea noastră cu MBDA în domenii noi. Am convenit asupra modalităților de prezentare a acestor soluții pe piețele de export. Combinând competențele noastre cu experiența partenerilor noștri britanici, suntem în măsură să realizăm și să oferim cele mai moderne soluții atât forțelor armate poloneze, cât și forțelor aliate", a declarat Sebastian Chwałek, director general adjunct al PGZ, potrivit unui comunicat remis către DefenseRomania.

„Asocierea rachetei MBIM Brimstone, probată în luptă, cu diversele platforme poloneze actuale și viitoare, oferă o capabilitate militară rapidă pentru Polonia și pentru piețele de mari dimensiuni, consolidând în același timp cooperarea noastră cu grupul PGZ în domeniul rachetelor", a declarat Adrian Monks, directorul de vânzări al reprezentanţei MBDA din Polonia.

(w670)

 

MBDA va transfera către Polonia tehnologia și know-how-ul rachetelor Brimstone

 

Cea mai importantă parte a Declarației comune de cooperare este declarația MBDA potrivit căreia tehnologia și know-how-ul rachetelor Brimstone vor fi transferate către PGZ, MESKO SA fiind astfel responsabilă cu producerea rachetelor. Această cooperare este încă un domeniu al relației de afaceri dezvoltat având la bază cooperarea strategică între companiile PGZ și MBDA.

Flexibilitatea soluției alese și ușurința procesului de integrare cu sistemele curente de ochire poloneze facilitează semnificativ instalarea pe sau în cadrul mai multor platforme poloneze, inclusiv cele de la WZM SA, HSW SA și Obrum, în orice configurație și indiferent de numărul de rachete.

Dezvoltarea acestui produs vine ca răspuns la cerința Poloniei pentru un vânător de tancuri capabil să contracareze formațiunile de blindaje comasate. Cu performanțele sale pe distanţe lungi, indiferent de condițiile meteorologice, posibilitatea de contracarare a sistemelor de protecție activă (APS), tragere în salve și de lovire a ţintelor aflate în mişcare, Brimstone este capabil să facă față acestei provocări, mai informează sursa citată.

Sistemul este capabil să angajeze obiective aflate pe linia de ochire sau în afara acesteia, cu posibilitatea de a alege din mai multe moduri de angajare a ţintei, folosind date de ochire digitale furnizate prin rețelele militare protejate, complet interoperabile cu NATO.


Platforma Brimstone


Abordarea completă a platformei Brimstone oferă utilizatorilor din forțele armate o capabilitate de tip „o singură rachetă, platforme multiple”, precum lansarea la suprafață, avioane de luptă, sisteme aeriene pilotate de la distanță (RPAS), elicopter de atac, platforme terestre și maritime, toate folosind aceeași rachetă.

Probată în luptă şi având în palmares rate de succes inegalabile în mai multe teatre de operaţiuni, Brimstone s-a dovedit cea mai la îndemână alegere, cu capacitatea sa de a efectua lovituri de înaltă precizie și în misiuni colaterale critice.

MBDA este singurul grup european capabil să proiecteze și să producă rachete și sisteme de rachete care răspund întregii game de nevoi operaționale actuale și viitoare ale celor trei categorii de forțe armate (terestre, maritime și aeriene).

Cu o prezență semnificativă în cinci țări europene și în SUA, în 2018, MBDA a obținut venituri de 3,2 miliarde de euro şi comenzi de 17,4 miliarde de euro. În total, grupul oferă o gamă de 45 de sisteme de rachete și contramăsuri aflate deja în funcțiune, și mai mult de alte 15 care sunt în curs de dezvoltare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel