Polonia a solicitat SUA radarul de ultimă generație LTAMDS, destinat pentru contracararea armelor hipersonice

Cătălin Costea |
Data publicării:
Radar LTAMDS, sursă foto: Raytheon
Radar LTAMDS, sursă foto: Raytheon

Producătorul american de tehnică militară aerospațială Raytheon a anunțat pe contul său de Twitter că guvernul polonez a înaintat o scrisoare de intenție guvernului SUA pentru radarul LTAMDS (Lower Tier and Missile Defense Sensor - senzor de nivel inferior și de apărare antirachetă).

Radarul, de ultimă generație, este destinat să contracareze armele hipersonice și este construit  de către Raytheon Missiles & Defense în principal pentru armata SUA.

Acesta are trei matrici de antene - o matrice primară frontală și două matrici secundare în zona din spate - care lucrează sincron, detectând și angajând simultan mai multe ținte, indiferent de direcția din care acestea se apropie

Antena primară are aproximativ aceeași dimensiune ca și cea a sistemului de apărare antiaeriană și antirachetă Patriot, dar are o putere de peste două ori mai mare. Radarul este proiectat pentru sistemul integrat de apărare antiaeriană și antirachetă al armatei SUA, dar sunt avuți în vedere și clienții existenți în cadrul contractelor cu sistemul Patriot.

 

Noul radar LTAMDS va înlocui radarele Patriot în SUA

 

Noul radar LTAMDS va înlocui radarele Patriot în SUA, compania  Raytheon având programat să livreze Armatei SUA șase radare în acest an, care vor intra direct în rețeaua integrată de apărare antiaeriană și antirachetă a SUA.

LTAMDS este singurul senzor din familia de radare Raytheon supranumit GhostEye (ochi fantomă).

Președintele executiv al Raytheon Missiles & Defense, Tom Laliberty, a declarat că LTAMDS asigură o mai mare performanță împotriva unei game mari de amenințări, de la avioane cu și fără pilot până la rachete de croazieră și rachete balistice.

“Forțele de apărare antiaeriană din întreaga lume au luat notă de LTAMDS, peste o duzină de țări manifestând interes oficial în achiziționarea radarului”, a precizat acesta.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel