Polonia a primit primele 70 de vehicule militare MRAP Cougar (Foto)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit unui scurt comunicat de presă al ministrului polonez al Apărării, Mariusz Błaszczak, publicat pe Twitter la 20 iunie, primul lot de 70 din cele 300 de vehicule Cougar MRAP (Mine Resistant Ambush Protected), comandate în 2021, tocmai au ajun în Polonia.

Programul de achiziționare a MRAP-urilor GDLS Cougar a fost anunțat de ministrului polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, pe 10 noiembrie 2021. Acordul, care include achiziţionarea a 300 de vehicule Cougar MRAP, dar şi un pachet logistic și de instruire, a fost încheiat la 8 decembrie 2021, pentru o sumă de 27,5 milioane de dolari.

Toate cele 300 de MRAP-uri sunt de așteptat să fie livrate până la sfârșitul anului 2022, conform anunțurilor anterioare ale oficialilor polonezi. Trebuie precizat că toate cele 300 de vehicule Cougar sunt second-hand şi provin din depozitele armatei americane.

Cougar 4x4 aparțin celei mai ușoare categorii de MRAP-uri. Vehiculele au un motor de 330 de cai putere și o transmisie automată. MRAP-urile dispun de protecția avansată împotriva minelor - 7 kg de TNT sub carenă și 14 kg de TNT sub roată. Viteza maximă a vehiculului este între 88 și 105 km/h, iar greutatea totală admisă este de 17,2 t, în timp ce capacitatea de încărcare este de 2,7 t. 

Pe lângă protecția avansată împotriva minelor și loviturilor cu arme specifice situațiilor de ambuscadă, Cougar se remarcă prin mobilitatea ridicată și autonomia mare, care ajunge la aproape 1.000 km, având la bord până la 10 militari.

În 2021, Polonia a mai anunțat câteva achiziții spectaculoase și neașteptate de tehnică militară, constând în 250 de tancuri M1A2 Abrams SEPv3 din SUA și 24 de drone de luptă Bayraktar din Turcia, în efortul de întărire rapidă a capacității de apărare.

Cu 300 MRAP Cougar, pot fi echipate exclusiv până la trei brigăzi de infanterie, care vor câștiga foarte mult în mobilitate folosind acest tip de mijloace, sau se poate opta pentru înzestrarea mixtă a mai multor mari unități, care pe lângă transportoarele clasice să primească și vehicule Cougar.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel