Polonia a oferit Ucrainei mai multe tancuri PT-91 Twardy

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Foto: PT-91 ”Twardy” (o îmbunătățire poloneză a modelului T-72M1)
Foto: PT-91 ”Twardy” (o îmbunătățire poloneză a modelului T-72M1)

Polonia a oferit Forțelor Armate Ucrainene un lot de tancuri PT-91 Twardy. Transferul a fost confirmat de purtătorul de cuvânt al Agenției pentru Armament din cadrul Ministerului polonez al Apărării, Krzisztof Platek, precum și de șeful biroului președintelui Volodimir Zelenski, Andrii Yermak.

Krzisztof Platek nu a oferit prea multe detalii cu privire la acest nou ajutor militar acordat Ucrainei şi nici nu a precizat numărul de tancuri transferate, dar a declarat că Polonia are un "deficit de peste 200 de tancuri", care este planificat să fie acoperit prin achiziţia de tancuri din Coreea de Sud.

Citeşte şi: Polonia a încheiat negocierile cu Coreea de Sud: A fost anunţată achiziţia unui prim lot de 180 de tancuri K2 Black Panther

Pe 15 iulie, pe reţelele de socializare, au apărut mai multe imaginii cu un tren încărcat cu tancuri poloneze PT-91, iar acum transferul acestor către Ucraina, fără a fi anunțată cantitatea, a fost confirmat de purtătorul de cuvânt al Agenției pentru Armament din cadrul Ministerului polonez al Apărării.

PT-91 Twardy este un tanc principal de luptă fabricat în Polonia - o îmbunătățire a modelului T-72M1 (o variantă de export a tancului sovietic T-72 fabricată sub licență în Polonia) Primele prototipuri au fost fabricate în 1993 - versiunea de bază a fost produsă în seria la uzina Bumar-Labedy până în 2002.

РТ-91 are sisteme moderne de control al focului și de comunicații. Protecția tancului și a echipajului este îmbunătățită. Tancul este echipat cu un motor diesel PZL-Wola S-12U de 850 CP produs de industria poloneză de apărare.

O atenție deosebită trebuie acordată armurii reactive ERAWA. Partea din față a carenei și turelei tancului PT-91 Twardy este acoperită cu 400 de blocuri de protecție ERAWA. Se spune că sistemul de protecție ERAWA crește nivelul de protecţie pentru tancul PT-91 Twardy cu 30-70%, în funcție de tipul de proiectil folosit de inamic.

De la începutul lunii iunie, Polonia a predat Ucrainei arme în valoare de aproape 2 miliarde de dolari. Această sumă include peste 240 de tancuri T-72 și mai mult de 100 de transportoare blindate de trupe. Polonia a oferit, de asemenea, Ucrainei 18 obuziere autopropulsate AHS Krab.

Tancurile polonez T-72M1 și T-72M1R oferite Forţelor Armate Ucrainene nu au venit cu sisteme de protecţie reactive prin urmare, înainte de a fi trimise pe front, acestea au fost echipate în Ucraina cu armură reactivă explozivă „Kontakt-1”, obținut de la compania cehă de apărare STV Group.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel