Polonia a oferit Ucrainei 18 obuziere autopropulsate AHS Krab

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Polonia a oferit Ucrainei 18 obuziere autopropulsate AHS Krab, a transmis duminică postul public de radio polonez, citând o sursă guvernamentală, în contextul în care Kievul încearcă să respingă un asalt intens al forţelor ruseşti în regiunea estică Donbas, relatează AFP.

Confruntată cu bombardamente intense în provinciile sale din est, Ucraina a făcut apel la Occident să îi ofere mai multe arme cu rază lungă de acţiune pentru a putea schimba cursul războiului.

Vorbim despre trei baterii – 18 obuziere autopropulsate de 155 mm - pe care Polonia le-a oferit Ucrainei. Astfel, împreună cu cele 12 PzH 2000 (din Germania și Țările de Jos), Ucraina va avea acum 30 de obuziere autopropulsate de 155 mm.

Agenţia de Informaţii Radio (IAR), care oferă ştiri postului public polonez de radio, a relatat că Polonia a instruit de asemenea circa 100 de artilerişti ucraineni pentru a opera mortierele.

Reuters precizează că guvernul polonez şi Ministerul Apărării ucrainean nu au răspuns încă unei solicitări de a comenta informaţia.

Krab este ultima generație de obuziere autopropulsate de 155 mm fabricate de compania poloneză Huta Stalowa Wola (HSW) în cooperare cu BAE Systems și OBRUM. Obuzierul Krab are la bază obuzierul autopropulsat sud-coreean K9 şi este echipat cu o acelaşi tip de turelă pe care o găsim şi pe obuzierele autopropulsate britanice AS90 (Braveheart).

Obuzierul autopropulsat KRAB de 155 mm este echipat cu turela obuzierului autopropulsat britanic AS90 (Braveheart) de 155 mm. Turela este montată în partea din spate a șasiului. Obuzierul KRAB poate trage toate tipurile de proiectilele NATO de 155 mm, cu o rază de acțiune cuprinsă între 4,7 și 40 km.

Krab este propulsat de un motor MTU MT 881 Ka-500 răcit cu apă, dezvoltând 1.000 CP la 2.700 rpm, cuplat la o transmisie automată Allison Transmission X1100-5A3 cu 4 trepte de viteză înainte și 2 trepte de mers înapoi. Poate rula cu viteză maximă de 67 km / h, cu o autonomie maximă de croazieră de 650 km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel