Polonia se pregăteşte să semneze un alt contract de achiziţie cu Coreea de Sud? Armata poloneză testează vehiculul de luptă AS21 Redback

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Polonia a început etapa de testare a vehiculului coreean de luptă pentru infanterie AS21 Redback. Testele se desfășoară de către Divizia 18 Mecanizată, care în aceste zile urmează cursuri de pregătire pe tancurile americane Abrams. Cu alte cuvinte, armata poloneză vrea să testeze compatibilitatea tancului Abrams cu vehiculul de luptă AS21 Redback. Dar, marele anunţ îl reprezintă faptul că Polonia vrea să semneze cu Coreea de Sud un contract de achiziţie şi pentru acest vehicul de luptă, după modelul celor deja semnate în ultimele două luni pentru tancuri, obuziere şi sisteme de rachete.

Potrivit ministrului polonez al Apărării, Mariusz Błaszczak, Polonia intenționează să achiziționeze vehiculul coreean de luptă pentru infanteriei (IFV) Redback, cunoscut și sub numele de AS-21.

"Divizia de Fier" - Divizia 18 Mecanizată" - a Forțelor Armate Poloneze a început testarea IFV-ului AS-21 Redback. Acest vehicul de luptă a fost oferit Forțelor Armate Poloneze ca vehicul complementar, care ar urma să fie folosit alături de IFV-ul polonez Borsuk, a anunțat ieri ministrul polonez al Apărării.

Testele sunt efectuate în paralel cu programul de testare al vehiculului de luptă pentru infanterie (IFV) Borsuk, dezvoltat de industria poloneză de apărare.

Testarea vehiculului de luptă coreean Redback este planificată să dureze până la sfârșitul lunii octombrie.

Divizia 18 Mecanizată a Forțelor Armate Poloneze urmează să primească primele tancuri M1A1 și, ulterior, M1A2 SEPv3 Abrams. Astfel că vehiculele de luptă Borsuk şi AS-21 Redback ar urma să fie utilizate alături de tancurile Abrams.

Informația privind testarea vehiculului de luptă Redback a fost confirmată de locotenent-colonelul Krzysztof Platek, purtător de cuvânt al Agenției de Armament a Ministerului polonez al Apărării.

Există un motiv întemeiat pentru care vehiculul de luptă AS21 Redback urmează să fie testat alături de tancul american M1 Abrams, spune generalul-maiorul Yaroslav Gromadzinski. Divizia 18 Mecanizată a Armatei Poloneze operează într-o zonă care va fi prima care va reacționa la un atac rusesc venit prin Belarus. "Divizia 18 Mecanizată va trebui să răspundă prima", a explicat generalul polonez.

Generalul Gromadzinski explică faptul că, din cauza situației din Ucraina, ar fi mai ușor pentru Polonia să achiziționeze IFV-ul Redback AS21 în cazul în care tensiunile escaladează și atrag Polonia în război, decât să se bazeze pe IFV-urile Borsuk fabricate în Polonia.

IFV-ul Borsuk abia intră în producția de serie, iar Polonia trebuie să aibă echipamentul necesar pentru a răspunde în orice moment unui eventual atac rusesc. Acesta este motivul pentru care Abrams și AS21 Redback sunt în prezent testate împreună. Acestea vor fi coloana vertebrală a apărării poloneze în cazul în care Rusia și Belarus vor încerca să străpungă regiunea cunoscută sub numele de "Poarta Brestului''.

Cu toate acestea, generalul polonez nu a "trecut pe linie moartă" blindatul polonez Borsuk. Dimpotrivă, Polonia se va baza pe IFV-ul Borsuk după ce a plasat o comandă  pentru acesta, dar Polonia nu are în momentul de față un vehicul de luptă pentru infanteriei.

În Polonia, unii au criticat decizia Varșoviei de a achiziționa din Coreea de Sud vehiculul de luptă Redback AS21. Criticile au fost îndreptate în principal asupra faptului că Coreea de Sud și Polonia sunt la o distanță semnificativă una de cealaltă și că livrarea acestora "poate fi dificilă".

Generalul-maior Yaroslav Gromadzinski este de cu totul altă părere. El a reamintit din nou că Polonia va produce o mare parte din aceste echipamente pe teritoriul său. Acest lucru înseamnă că doar primele transporturi vor fi livrate din Coreea de Sud, restul fiind construite de industria poloneză de apărare.

"La un moment dat, dacă Coreea are probleme, putem deveni furnizorul ei", a continuat Gromadzinski. "În opinia mea, avem un partener strategic cu care ne putem completa resursele în caz de urgență", a adăugat Gromadzinski.

Generalul polonez a ţinut să precizeze armele de provenienţa sovietică care au fost donate Ucrainei de către Polonia (n.r. tancuri şi transportoare blindate) trebuia să fie înlocuită la un moment dat cu altele noi. Faptul că aceste arme au ieșit în mare parte din inventarul armatei poloneze a deschis ușa unei modernizări militare masive care a fost planificată de ani de zile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel