Polonia a cerut Coreei de Sud un împrumut pentru a putea achita armele deja cumpărate, dar oficialii de la Seul se opun

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Obuziere autopropulsate K9 Thunder, livrate Forţelor Terestre Poloneze. Sursa Foto: Twitter Ministrul polonez Apărării, Mariusz Blaszczak.
Obuziere autopropulsate K9 Thunder, livrate Forţelor Terestre Poloneze. Sursa Foto: Twitter Ministrul polonez Apărării, Mariusz Blaszczak.

Polonia a solicitat un sprijin financiar de 15,6 miliarde de dolari din partea Coreei de Sud pentru a-și îndeplini angajamentele trecute în cel de-al doilea contract de înzestrare militară, semnat chiar cu industria sud coreeana de apărare, precizează The Korea Times. Se pare că autoritățile sud-coreene au alocat deja un împrumut care a acoperit 70% din costul comenzii pentru primul contract de achiziţie semnat de Varşovia pentru tancurile K2 și obuziere autopropulsate K9.

 

 

Valoarea primei asistențe financiare pe care Coreea de Sud a oferit-o Poloniei este estimată la 12 trilioane de woni, ceea ce reprezintă aproximativ 9,4 miliarde de dolari.

Guvernul de la Seul se opune unei finanțări suplimentare pentru acest contract, deoarece această decizie ar fi benefică pentru Polonia, dar nu și pentru Coreea de Sud. Surse guvernamentale au declarat pentru The Korea Times că termenii finali vor fi negociați la cel mai înalt nivel politic.

Acest lucru se datorează localizării producției în Polonia și transferului de tehnologii coreene. Presa sud-coreeană susține că discuțiile au ajuns într-un impas din cauza cererilor repetate pe care Varşovia le-a înaintat cu privire la acordarea un sprijin financiar suplimentar.

În anul 2022, Polonia a semnat contracte cu Coreea de Sud pentru achiziționarea a 1.000 de tancuri K2 și 672 de obuziere autopropulsate K9.

Valoarea acordului nu a fost dezvăluită, dar ulterior a fost semnat un contract pentru furnizarea a 180 de tancuri și 212 obuziere autopropulsate, estimat la 5,8 miliarde de dolari.

În plus, a fost semnat un al acord, în valoare totală de 3,55 miliarde de dolari, pentru achiziționarea de lansatoare coreene K239 Chunmoo pentru Forțele Armate Poloneze.

De asemenea, valoarea contractului pentru achiziționarea a 48 de avioane FA-50, semnat de Ministerul polonez al Apărării cu industria militară aeronautică din Coreea de Sud, rămâne necunoscută.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel