Volodimir Zelenski: Podul Crimeii "aduce război, nu pace" şi, prin urmare, este o ţintă militară

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Podul Crimeii este o țintă legitimă pentru Ucraina, deoarece invadatorii ruși îl folosesc pentru a transporta arme. Această țintă ar trebui neutralizată, a declarat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-o declaratie pentru Forumul de securitate Aspen.

,,Obiectivul este de a recupera întreaga Crimeea, deoarece este teritoriul nostru suveran... Podul Crimeii nu este doar un drum. Este ruta folosită pentru a alimenta cu muniție războiul ... și militarizează peninsula Crimeea'', a declat preşedintele Ucrainei.

,,Pentru noi, este de înțeles că aceasta este un elemeent de infrastructura inamic, construită în afara legii, în afara legilor internaționale și a tuturor legilor aplicabile, așa că este de înțeles că acesta este obiectivul nostru și orice obiectiv țintă care poartă război, nu pace, trebuie neutralizată", a precizat Zelenski.

Acesta a subliniat, de asemenea, că contraofensiva ucraineană progresează mai lent decât se aștepta, deoarece operațiunea a început mai târziu decât era prevăzut inițial: "Pentru că am început un pic mai târziu... acest lucru a oferit Rusiei timp pentru a mina toate terenurile și pentru a construi mai multe linii de apărare".

Președintele a declarat că, în ciuda dificultăților, Ucraina merge înainte. "Nu am vrut să ne pierdem oamenii, personalul, iar militarii noștri nu au vrut să piardă echipamente și, din acest motiv, au fost destul de precauți în ceea ce privește acțiunile lor ofensive. Cu toate acestea, aș spune că ne apropiem de momentul în care acțiunile relevante pot căpăta ritm, pentru că deja trecem prin unele locații minate și deminăm aceste zone", a subliniat Volodimir Zelenski.

În urmă cu câteva zile, Ucraina a revendicat un nou atac asupra podului care leagă peninsula anexată Crimeea de Rusia continentală - o linie de aprovizionare vitală pentru armata rusă de ocupaţie din Ucraina și un proiect personal al președintelui Vladimir Putin.

Trecerea de aproape 12 mile, cunoscută și sub numele de Podul Kerch, este cea mai lungă din Europa și are o importanță strategică uriașă pentru Moscova. Atacul de luni asupra podului a fost al doilea de când Rusia și-a lansat invazia în Ucraina, după ce o cisternă cu combustibil a explodat în timp ce îl traversă, în octombrie 2022.

O sursă din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a declarat pentru CNN că acest atac a fost o operațiune comună a SBU și a forțelor navale ucrainene. Sursa a vorbit sub rezerva anonimatului, deoarece nu a primit autorizația de a vorbi în mod oficial.

Ministrul ucrainean pentru transformare digitală a declarat ulterior că podul a fost lovit de "drone navale".

"Astăzi, podul din Crimeea a fost aruncat în aer de drone navale", a declarat luni Mikhailo Fedorov pe Telegram. "Este mai bine să acționăm, să nu dezvăluim fotografii ale propriilor noastre facilități de producție și să aprovizionăm forțele armate", a spus Fedorov.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel