Uriașul KC-135 Stratotanker se transformă în dronă. Plan ambițios în SUA pentru ca avionul-cisternă să devină UAV

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania Merlin, specializată în dezvoltarea de tehnologii şi sisteme de automatizare a aeronavelor, cu scopul de a le transforma în drone, a încheiat un acord cu Forțele Aeriene ale SUA (USAF) pentru a colabora la implementarea unui ''sistem fără echipaj'' pe Boeing KC-135 Stratotanker. 

Compania Merlin a comunicat la 13 februarie că va "proiecta, integra, testa și prezenta" caracteristici ale sistemului său "Merlin Pilot" pe KC-135, cu intenția de a efectua simulări de zbor în cursul anului. 

Start-up-ul cu sediul în Boston descrie parteneriatul multianual cu Air Mobility Command și Air Force Materiel Command ca fiind "o abordare etapizată, începând cu reducerea volumului de muncă al echipajului, apoi trecând la operațiuni cu echipaj redus", potrivit FlightGlobal. 

"Pe măsură ce sistemul se va bucura de încredere, va deschide calea pentru efectuarea de zboruri fără echipaj pe KC-135", spune compania Merlin. 

O viitoare serie de zboruri demonstrative efectuate împreună cu USAF va include manevrele de bază de realimentare cu combustibil, spune Merlin. Compania nu a precizat unde vor avea loc demonstrațiile. 

"Integrarea pe una dintre cele mai importante aeronave militare din flota USAF permite Merlin să îmbunătățească substanțial sistemele avansate de automatizare", a declarat Matt George, co-fondator și director executiv al Merlin. 

Air Mobility Command gestionează o flotă de aproape 400 de aeronave KC-135. Sunt în curs de desfășurare eforturi pentru modernizarea și înlocuirea avioanelor-cisternă învechite ale USAF, care au o vechime medie de peste 60 de ani.

 

Forțele Aeriene ale SUA nu au voie să renunţe la avioanele KC-135 Stratotanker

 

Dar o cerință inclusă în ''Legea privind Cheltuielile pentru Apărare'' pe anul 2024 împiedică retragerea oricărui KC-135 și interzice USAF să decidă cum să înlocuiască avioanele de realimentare învechite - până când va elabora un plan de achiziționare a unui avion-cisternă invizibil de ultimă generație. 

KC-135 ar fi a șasea aeronavă care va fi echipată cu Merlin Pilot, pe lângă Beechcraft King Air, De Havilland Canada Twin Otter, Cessna Caravan, Rutan Long-EZ și Cozy Mark IV.

Anul trecut, Merlin a desfășurat un program de testare în zbor în Alaska, în colaborare cu Everts Air Cargo și Universitatea din Alaska Fairbanks, care operează un centru de testare a sistemelor de aeronave fără echipaj. 

Programul a implicat zboruri autonome de la Fairbanks la Fort Yukon, Galena, Prudhoe Bay, Huslia și Tanana, cu piloți la bord pentru a monitoriza sistemul experimental de control al zborului. 

Merlin dezvoltă tehnologii de zbor autonom împreună cu firmele concurente Reliable Robotics și Xwing, o echipă de start-up-uri din California Bay Area, care au fost, de asemenea, implicate în testele de zbor recente efectuate împreună cu USAF.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel