Pîrvulescu: Rusia nu mai poate câștiga partea militară a războiului din Ucraina. Iarna și terorismul energetic - ultimele cărți ale Rusiei

Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
EXCLUSIV
Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Politologul Cristian Pîrvulescu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA, a analizat actuala desfășurare a războiului de agresiune generat pe 24 februarie 2022 de către Federația Rusă în Ucraina.

În cadrul emisiunii Obiectiv EuroAtlantic, difuzată săptămânal de DefenseRomania, Cristian Pîrvulescu a vorbit despre alegerile din Statele Unite ale Americii și consecințele acestora atât intern, cât și pe plan extern.

Iar în ceea ce privește războiul din Ucraina, Cristian Pîrvulescu subliniază că din punct de vedere militar Rusia nu mai poate câștiga războiul din Ucraina. 

 

„Rusia nu mai poate câștiga militar războiul din Ucraina. Iarna și terorismul energetic al regimului Putin - ultima carte”

 

În acest context, „terorismul economic și energetic” la care Rusia recurge reprezintă o ultimă șansă a Kremlinului să fisureze unitatea Occidentului în speranța că venirea iernii va împinge lumea occidentală către o soluție politică în Ucraina.

„Încă din martie-aprilie a devenit evident că Rusia nu va câștiga acest război. Cel puțin nu partea militară a lui. Pentru că suntem în momentul de față în plină desfășurare a războiului psihologic, a războiului economic. Iarna nu a început, iar Rusia speră ca iarna să îngenuncheze Uniunea Europeană, Ucraina și Republica Moldova. Speră ca terorismul economic și energetic pe care îl folosește să dea rezultate.

Chiar dacă multe state se feresc să recunoască acest lucru, Rusia este un stat terorist care folosește teroarea pe câmpul de luptă. Crimele de război sunt o evidență. Rusia folosește teroarea economică, dar și psihologică. Teoriile conspiraționiste pe care de atât de multă vreme le-au aruncat pe rețelele de socializare au prins în toate societățile noastre”, a explicat Cristian Pîrvulescu, pentru DefenseRomania

Urmăriți integral ediția emisiunii Obiectiv EuroAtlantic în care profesorul Cristian Pîrvulescu a analizat alegerile de peste ocean - SUA, încotro? Învingători și mari înfrânți:

 

Terorism energetic rus împotriva Republicii Moldova

 

Republica Moldova e una din statele cele mai vulnerabile. Chișinăul e dependent energetic de Federația Rusă, iar bombardarea forțelor ruse a infrastructurii critice din Ucraina a lăsat R. Moldova și fără surse de energie electrică.

Amintim că România în prezent asigură 90% din necesarul de energie electrică al Republicii Moldova.

În cursul zilei de ieri Uniunea Europeană a anunțat că va oferi Republicii Moldova 250 de milioane de euro pentru depăşirea crizei energetice. Decizia a fost făcută publică chiar de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o conferinţă de presă susţinută la Chişinău, alături de Maia Sandu.

Uniunea Europeană a oferit deja Republicii Moldova, în luna august, 75 de milioane de euro pentru resurse energetice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel