PIRANHA V. Producția turelelor pentru blindate a început la Măgurele

Tudor Curtifan / 28 noi 2018 / 22:32

A început producția turelelor pentru tun care vor fi montate pe blindatele cumpărate de Armata Română, Pirahna 5. 

Israelienii au deschis la Măgurele o fabrică ultramodernă, iar muncitorii români vor asambla dispozitive de război care vor fi exportate chiar și în Croația și Botswana, informează TVR. Turelele asamblate la Măgurele pot funcționa fără pilot, prin telecomandă, și au un tun cu 400 de cartușe. Ele vor fi prinse pe noile tancuri Piranha 5 comandate de țara noastră.

În fabrica deschisă de israelieni la Măgurele se vor face și vehicule de luptă pentru export.

Programului esenţial de înzestrare „Transportor blindat pentru trupe 8x8" a fost inițiat, în noiembrie 2017, prin Hotărâre a Guvernului României, prin care erau aprobate circumstanţele şi procedura specifică aferente primei etape, în vederea atribuirii unui acord-cadru de furnizare a 227 de transportoare blindate şi derivate pe platforma PIRANHA 5 şi a suportului logistic iniţial către General Dynamics European Land Systems - Mowag GmbH, informează MApN.

Contractul, semnat în luna ianuarie 2018, prevede că 30 dintre aceste transportoare vor fi produse pe liniile de asamblare din Elveția, restul urmând să fie produse în România, la UM București.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy