Piranha III C, transportatoare blindate din dotarea Armatei Române

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Transportatoarele blindate pentru trupe MOWAG Piranha sunt proiectate de către elvețienii de la MOWAG, din 2010 - General Dynamics European Land System.

Până în prezent au fost construite cinci generații de transportatoare. Primul prototip a apărut în 1972. 

Armata Română a achiziționat 31 de transportatoare blindate Piranha III C, în etape, pentru suma de 47 de milioane de euro. Unele blindate au fost prezente și în conflictul din Afganistan.

Anul trecut Armata Română a semnat un contract de aproximativ 43 de milioane de euro pentru încă 12 blindate care să se alăture celor 31. Totodată, la începutul acestui an MApN a semnat un contract pentru achiziționarea a 227 de transportatoare Piranha V, urmând să fie fabricate de către producător la București.

„Piranha III C este vehiculul de luptă blindat pe roți intrat în dotarea batalioanelor de infanterie din Forțele Terestre.

Produs în Elvetia, Piranha III C are un design deosebit, cu o protecție balistică variabil crescută, blindaj performant și dotat cu kituri de protecție împotriva minelor și a armelor de nimicire în masă.

Înzestrat, ca armament, cu o mitralieră de cal. 12,7mm, Piranha III C poate executa cu succes misiuni în teatrele de operații acolo unde militarii români desfășoară misiuni de stabilitate și în sprijinul pacii”, informează Forțele Terestre Române.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel