Pierderile mari de tehnică din Ucraina, cu greu pot fi ascunse. Rusia deschide uzine noi pentru repararea vehiculelor blindate

Darius Muresan |
Data publicării:
Tehnică a invadatorului rus distrusă de armata Ucrainei. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Tehnică a invadatorului rus distrusă de armata Ucrainei. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Federația Rusă deschide rapid două noi uzine pentru repararea blindatelor, fapt ce indică pierderile mari pe care Armata rusă le-a suferit în ceea ce privește tehnica militară în primele 6 luni de război.

Guvernul rus a ordonat deschiderea în Federaţia Rusă a două noi uzine pentru repararea de vehicule blindate, în plin război în Ucraina, potrivit unui decret oficial publicat luni pe un site specializat al autorităţilor ruse, informează Agerpres, care citează AFP.

Uzina numărul 71 şi uzina numărul 72 urmează să obţină o licenţă de stat în următoarele patru luni, potrivit acestui decret al premierului rus Mihail Mişustin, datat 2 septembrie.

"Obiectivul lor principal este de a repara vehicule blindate şi automobile (...) în interesul apărării", precizează decretul publicat pe portalul oficial de documente juridice al guvernului rus.

Potrivit datelor publicate de Ucraina, Federația Rusă ar fi pierdut în primele 6 luni de invazie 4.459 de vehicule blindate. Cifrele nu sunt confirmate din surse independente, iar Moscova nu oferă nicio statistică cu privire la pierderile suferite în invazia declanșată în februarie 2022.

Rusia a declanşat pe 24 februarie o ofensivă în Ucraina şi a înregistrat cuceriri teritoriale în estul şi în sudul acestei ţări. Cu toate acestea, în ultimele săptămâni ea se confruntă cu o contraofensivă a armatei ucrainene, în special în sud.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel