Pentru prima dată după Războiul Rece US Navy folosește deplasarea în convoi prin Atlantic

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

US Navy desfășoară operațiuni de însoțire a unui convoi în Atlantic pentru prima dată de la sfârșitul Războiului Rece, transmite defence blog.

Convoiul este format din crucișătorul cu rachete ghidate clasa Ticonderoga, USS Vella Gulf (CG 72) nava MV Resolve și o navă de transport vehicule USNS Benavidez (T- AKR 306).

Aceasta din urmă rămâne metoda principală pentru transportul echipamentelor militare, a consumabilelor și a materialelor în întreaga lume.

Este pentru prima dată din 1986 când US Navy a făcut acest tip de convoi pentru a menține stabilitatea și securitatea maritimă pentru a asigura accesul, a descuraja agresiunea și pentru a apăra interesele SUA, ale aliaților și ale partenerilor.

„Într-un conflict real, o mare parte din echipamentele militare trebuie să fie transportate în siguranță, ceea ce face ca antrenamentele pentru deplasarea în convoi să fie un set de abilități critice pentru a se menține pregătirea", a declarat căpitanul Hans E. Lynch.

Acest exercițiu va simula un tranzit opus, testând abilitățile flotelor de a traversa în siguranță Atlanticul, în timp ce vor testa noi moduri de a conduce un convoi în mediul de azi.

Operațiunile de transport au fost critice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ca metodă principală pentru deplasarea trupelor și a echipamentelor militare în Europa. După cel de-al Doilea Război Mondial, convoaiele au devenit mai puțin răspândite în teatrul Atlanticului, deși mai erau practicate și în alte zone de operare.

Vezi și: Grupul de luptă Abraham Lincoln Carrier Strike s-a întors la bază după o misiune de 10 luni

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel