Pentru fiecare tanc rusesc, Statele Unite vor da Ucrainei câte 10 sisteme antitanc Javelin

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Administrația Biden a anunţat marţi că Statele Unite vor oferi Ucrainei alte 100 de milioane de dolari ca parte unei asistențe de securitate. Cea mai mare parte a acestui nou pachet de asistență de securitate este format din sisteme de rachete antitanc Javelin, care vor ajunge la armata ucraineană ca parte a eforturilor de a consolida apărarea Ucrainei împotriva Rusiei.

Cel mai recent transfer de arme autorizat de președintele Joe Biden aduce suma totală a ajutorului militar oferit de SUA pentru Ucraina la peste 2,4 miliarde de dolari de când nouă administraţie de la Casa Alba și-a preluat mandatul în ianuarie 2021 și la peste 1,7 miliarde de dolari de când Rusia a lansat o nouă invazie asupra Ucrainei, la sfârșitul lunii februarie.

Ieri, secretarul de stat Antony Blinken a declarat într-un interviu acordat NBC că Statele Unite și aliații săi vor furniza câte 10 sisteme antitanc Javelin pentru fiecare tanc rusesc care se afla în Ucraina.

„Președintele Statelor Unite a autorizat alocarea a altor 100 de milioane de dolari, ceea ce ne va permite să furnizăm mai multe sisteme Javelin partenerilor noștri ucraineni”, a spus Blinken, potrivit biroului de presă al Departamentului de Stat.

„Statele Unite și aliații noștri au furnizat sau vor furniza 10 sisteme antitanc pentru fiecare tanc rusesc din Ucraina”, a insistat să precizeze Antony Blinken.

Potrivit acestuia, Ucraina are „instrumentele necesare” – și le va primi în continuare – pentru a acționa rapid și eficient, pentru ,,a se putea ocupa de avioanele şi tancuri care încearcă să-i distrugă orașele”.

Blinken a subliniat că Statele Unite oferă Ucrainei asistența de care are nevoie și intensifică presiunea asupra Rusiei pentru a pune capăt războiului cât mai curând posibil.

În același timp, oficialul american a sugerat că este destul de probabil că acest conflict militar va continua o perioadă. Potrivit acestuia, Rusia, după ce s-a retras de la Kiev, din nord și vest, își consolidează forțele în est, în Donbas.

„Rușilor le-a mai rămas multă putere, dar ucrainenii au ceva mai puternic - este o hotărâre aprigă și o voință de a-și apăra țara cu sprijinul multor țări din întreaga lume”, a adăugat Blinken.

În primul rând, este necesar să se încheie agresiunea Rusiei, o încetare a focului, retragerea trupelor ruse și afirmarea de către Ucraina a suveranității și independenței sale, a spus Blinken. În viitor, a spus el, ar trebui depuse toate eforturile pentru a restrânge acţiunile Rusie, astfel încât Ucraina să fie protejată și acest lucru să nu se mai repete.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel