Pentagonul va lansa o strategie pentru industria de apărare: Invadarea Ucrainei de către Rusia a arătat cât de grav poate fi un conflict pe termen lung

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Pentagonul a parcurs mai mult de o treime din procesul de pregătire a unei strategii industriale naționale de apărare, documentul complet urmând să fie publicat în decembrie, potrivit lui Halimah Najieb-Locke, asistent al secretarului adjunct al apărării pentru reziliența bazei industriale în cadrul Pentagonului. Strategia urmează să fie publicată într-un moment în care SUA acordă o atenție sporită capacității industriei de apărare. Invazia Rusiei în Ucraina a arătat cât de obositor poate fi un conflict pe termen lung, în timp ce competiția cu China cere Pentagonului să producă arme tot mai avansate.

,,La nivelul Departamentului Apărării avem acum o schimbare" în abordarea bazei industriale, a declarat Najieb-Locke, vorbind la o conferință despre tehnologiile din domeniul apărării.

Scopul strategiei, a spus ea, nu este de a schimba prioritățile Pentagonului. În schimb, obiectivul este de a acordat o mai mare atenție celor existente, dar și relației pe care Departamentul Apărării oare cu baza industrială.

Najieb-Locke, care a consiliat anterior Comisia pentru servicii armate a Camerei Reprezentanților cu privire la reforma achizițiilor, a declarat că nu consideră că este necesară o reformă suplimentară. 

De când a început războiul din Ucraina, în februarie anul trecut, penuria de muniții de bază, cum ar fi proiectilele de artilerie de 155 mm, i-a determinat pe oficialii militari ai SUA să facă presiuni pentru a mări baza industrială de apărare. Proiectul de lege pentru aprobarea bugetului apărării, pentru anul fiscal 2023, de exemplu, a inclus 2,7 miliarde de dolari pentru aprovizionarea suplimentară cu muniție.



În perioada premergătoare războiului, mulți analiști și oficiali familiarizați cu subiectul dezvoltării bazei industriale erau îngrijorați cu privire la nivelul rezilientei acesteia, a declarat Danielle Miller, care lucrează în biroul de politică industrială al Pentagonului. Dar, până la invazia Rusiei, aceste îngrijorări erau abstracte. 

Strategia va încerca să acopere lacune precum cele observate în cazul proiectilelor de 155 mm. Printre obiectivele sale se numără o forță de muncă pregătită, lanțuri de aprovizionare puternice și piețe echitabile. Aceasta va include trei etape. Prima, axată pe dezvoltare, este deja finalizată, a declarat Najieb-Locke, care a numit această strategie dedicata strict industriei militare a SUA ca fiind prima din istoria Pentagonului.



Alte aspecte asupra cărora se va pune accentul includ gestionarea furnizorilor cu sursă unică și asigurarea aprovizionării armatei cu componente critice chiar și pe măsură ce tehnologia avansează.

Luni, vorbind în cadrul aceleiași conferințe, subsecretarul apărării pentru achiziții, Bill LaPlante, a enumerat trei cauze pentru starea actuală a bazei industriale a SUA. Prima este lipsa de planificare pentru conflicte pe termen mai lung, precum cel din Ucraina. A doua este modelul eficient, dar neelastic, al producției "just-in-time". Iar cea de-a treia este tendința de a echilibra bugetele DoD prin reducerea cantității de munițiie.

De-a lungul timpului, aceste cauze au modelat dimensiunea și flexibilitatea bazei industriale, a declarat Miller.

,,Pentru multe lucruri, nu poți anula 30 de ani de decizii politice într-o perioadă de timp de un an sau doi", a adăugat ea. "Va trebui să avem un efort consistent și angajat în continuare pentru a le realiza".

Strategia trebuie să urmărească, de asemenea, un plan de a pune în teren mii de drone pentru a contracara mai bine avantajele industriale ale Chinei. Deși deocamdată lipsit de detalii, programul este un exemplu al grabei Pentagonului de a ține pasul cu principalul său concurent.

Strategia ar trebuie sa evidențieze progresele tehnologice realizate de China, considerată principalul concurent militar al Statelor Unite, și sa sublinieze operanta SUA de a rămâne în frunte acestui domeniu, tinand pasul cu modernizarea. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel