Pentagonul 'sacrifică' aeronave F-35 pentru a ridica zidul lui Trump

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Un avion F-35B sub comanda US Army, în timpul procesului de mentenanță. Sursă foto: www.f35.com
Un avion F-35B sub comanda US Army, în timpul procesului de mentenanță. Sursă foto: www.f35.com

Pentagonul urmează să redireacționeze aproximativ 3,8 miliarde de dolari bugetul pentru achiziții pentru 2020 pentru a finanța zidul președintelui Donald Trump de la frontiera Statelor Unite cu Mexic.

Această redirecționare va afecta achiziția de aeronave, inclusiv de avioane F-35, dar și aeronave cargo C-130J, drone MQ-9 și avioane de supraveghere maritimă P-8. Totodată, achiziția și modernizarea blindatelor pentru US Army va avea și ea de suferit.

Potrivit celor de la Defense News, deblocarea fondurilor va anula achiziția a două aeronave F-35B pentru Marină, din cele șase pe care US Army intenționa să le achiziționeze, precum și a unui P-8 din cele nouă aeronave care se aflau inițial în program.

 

Trump vrea sute de kilometri din zid până la alegeri

 

Totodată, patru din cele opt C-130J Super Hercules vor pierde finanțarea care urmează să fie redirecționată către zidul de la frontiera cu Mexic. Finanțarea pentru aceste aeronave va fi inclusă în bugetul pentru anul fiscal 2021. În ceea ce privește dronele MQ-9, zidul președintelui Trump va afecta opt UAV-uri.

Cea mai mare sumă din cele 3,8 miliarde deblocate pentru zid era destinată US Navy și US Air Force. Este vorba despre 2,2 miliarde de dolari.

Vor fi afectate totodată operațiunile externe ale US Army din Afganistan, Siria și Irak.

Amintim că președintele american Donald Trump s-a angajat să construiască până în noiembrie anul acesta, când au loc alegerile prezidenţiale, cel puţin 640 de kilometri din controversatul "zid" antiimigraţie. În timpul campaniei din 2016 Trump declara că Mexic va achita zidul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel