SUA oferă Ucrainei alte două nave Mark VI și radare contra-artilerie în cadrul pachetului

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul Apărării a anunțat un nou pachet în valoare de 125 de milioane de dolari pentru Ucraina, care include instruire, echipamente și consiliere pentru a ajuta forțele Ucrainei să păstreze integritatea teritorială a țării, să își securizeze granițele și să îmbunătățească interoperabilitatea cu NATO.

Acest sprijin reafirmă angajamentul SUA de a furniza arme defensive pentru a permite Ucrainei să se apere mai eficient împotriva agresiunii rusești, se arată în comunicatul Pentagonului.

Pachetul include alte două nave de patrulare armate Mark VI pentru a spori capacitatea Ucrainei de a patrula și apăra apele sale teritoriale, mai precizează sursa citată.

În cadrul acestui suport suntsunt incluse și radare contra-artilerie și echipamente tactice.

Până în prezent, SUA au dat opt nave de patrulare Mark VI.

Restul de 150 de milioane de dolari vor fi furnizate atunci când Departamentul Apărării, în coordonare cu Departamentul de Stat, certifică faptul că Ucraina a făcut progrese suficiente în ceea ce privește reformele cheie în domeniul apărării conform Actului de Autorizare a Apărării Naționale.

Departamentul Apărării încurajează Ucraina să continue să adopte reforme care să consolideze controlul civil al armatei, să promoveze transparența și responsabilitatea în industria de apărare și achiziții și să își modernizeze sectorul de apărare în alte domenii cheie, în conformitate cu standardele NATO.

Statele Unite au angajat mai mult de 2 miliarde de dolari în asistență de securitate Ucrainei din 2014 și rămân angajate să ajute Ucraina în procesul de aderare la NATO, în sprijinul unei Ucrainei sigure, prospere, democratice și libere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel