Pentagonul dorește ca producătorii să lucreze pentru reducerea costurilor rachetelor hipersonice

Darius Muresan |
Data publicării:
Racheta americană hipersonică AGM-183A ARRW - Air-launched Rapid Response Weapon, sursă foto: Davis @DLT649 - Twitter
Racheta americană hipersonică AGM-183A ARRW - Air-launched Rapid Response Weapon, sursă foto: Davis @DLT649 - Twitter

Departamentul Apărării al SUA doreşte ca societăţile producătoare să diminueze costurile finale ale armelor hipersonice, a declarat marţi şefa departamentului de cercetare şi dezvoltare din cadrul Pentagonului, Heidi Shyum, care a precizat că fiecare unitate din rachetele hipersonice de nouă generaţie costă zeci de milioane de dolari, relatează Agerpres, care citează Reuters.

Cele mai noi rachete de croazieră capabile să execute lovituri adânc în interiorul teritoriului inamic aflate în prezent în dotarea armatei americane au fost achiziţionate la preţuri de până la cinci milioane de dolari bucata. Ele sunt, evident, inferioare celor hipersonice.

Companiile Lockheed Martin şi Raytheon Technologies lucrează la dezvoltarea unor arme hipersonice destinate Pentagonului. Bugetul solicitat de acesta din urmă în anul fiscal 2022 pentru cercetarea şi dezvoltarea armelor hipersonice este de 3,8 miliarde de dolari, în creştere faţă de cele 3,2 miliarde alocate acestui capitol în anul anterior.

Agenţia americană pentru proiecte de cercetare avansate în domeniul apărării (Defense Advanced Research Projects Agency) a testat cu succes în luna septembrie o armă hipersonică ce dezvoltă o viteză de cinci ori mai mare faţă de viteza sunetului, adică aproximativ 6.200 de kilometri pe oră, primul test reuşit cu o armă din această categorie după anul 2013.

Heidi Shyum a mai declarat că dacă ''lucrurile încep să evolueze în poveşti de succes'' şi Armata americană va cumpăra cantităţi mai semnificative din aceste arme, atunci costul lor unitar va scădea.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel