Pentagonul are în vedere îmbunătățirea sau înlocuirea motoarelor avioanelor F-35

S.I. Catalin |
Data publicării:

Pentagonul intenţionează să crească puterea motoarelor avioanelor F-35, după implementarea programului de modernizare Block 4 adus acestor aeronave. De asemenea, ca urmare a declaraţiilor din ultima perioadă cu privire la costurile mult prea mari de întreținere ale motoarelor Pratt & Whitney F-135 PW-100 ale avioanelor F-35 s-a pus problema dacă acestea nu ar trebui înlocuite.

Publicaţia Israel Defense, care citează site-ul Janes, precizează că Pentagonul are în vedere unele modificări și îmbunătățiri care are trebui aduse motoarelor avioanelor stealth F-35 ale armatei SUA, dar şi instalarea unui motor cu totul diferit pentru a îmbunătăți performanțele avionului de generaţia a V-a și pentru a depăși problemele legate de mentenanţa motoarelor Pratt & Whitney. 

Site-ul web Janes a precizat că generalul american Eric Fick, coordonatorul programului F-35 din cadrul Pentagonului, a precizat săptămâna trecută, în timpul unor audieri în Camera Reprezentanților din Congresul american, că costurile și întreţinerea motoarelor Pratt & Whitney F-135 PW-100 sunt o „provocatoare”. 

Eric Fick a precizat că unele motoare Pratt & Whitney F-135 PW-100 se apropie de 2.000 de ore de zbor, etapă care presupune demontarea lor de pe avioanelor F-35 şi trecerea printr-un proces amănunţit de mentenanţă.

Săptămâna trecută, DefenseRomania a citat o altă declaraţie a generalului american Eric Fick, care, potrivit acestuia US Air Force se află în fața celei mai acute crize în programul F-35, deoarece 15% din flotă a fost consemnată la sol.

Astfel, din cauza unor deteriorări a paletelor turboreactoarelor, 46 de avioane F-35 se află consemnate la sol până la remedierea situației. Aceasta e cea mai dificilă perioadă pentru US Air Force, în ceea ce privește indisponibilitatea aeronavelor de generația a V-a.

Către US Air Force au fost livrate până în prezent 283 de aeronave stealth de generația a V-a de tip F-35, ceea ce înseamnă că în prezent aproximativ 15% din flotilă de F-35 nu e operabilă.

Motorul F119, dezvoltat de compania americană Pratt & Whitney, este în prezent cel mai puternic motor din lume pentru avioane bimotor (cu două motoare). Motorul F135 este motorul care propulsează avionul de luptă F-35 și este, de asemenea, cel mai puternic din clasa să.

 

Programul de modernizare al F-35 Joint Strike Fighter

 

Costurile pentru programul de modernizare continuu al F-35 Joint Strike Fighter au crescut cu 1,9 miliarde de dolari, începând cu 2019, şi este de aşteptat ca până în anul 2027 această creștere să se menţină, a precizat în luna martie Office Accountability Government (GAO), agenția legislativă din SUA care monitorizează și verifică cheltuielile și operațiunile guvernamentale.

Pe parcursul programului de modernizare Block 4 al F-35, care a început oficial în 2018, Pentagonul va actualiza continuu componentele hardware-ul și software-ul ale avionului produs de Lockheed Martin, adăugând noi capacități acestei aeronave.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel