Pentagonul acordă 300 milioane dolari pentru a furniza rachete anti-tanc Javelin către mai multe state europene

Cristian Soare |
Data publicării:
Javelin
Javelin

Departamentul Apărării al SUA a alocat peste 300 de milioane de dolari pentru producția de sisteme de rachete antitanc Javelin pentru o serie de țări, anunță defenseworld care face trimitere la lista de contracte încheiate de Pentagon.

Companiile Raytheon și Lockheed Martin au primit 308 milioane de dolari pentru producția complexelor Javelin, care ar trebui să fie finalizată până în septembrie 2021.

Printre beneficiarii armelor se numara țări precum Australia, Ucraina, Lituania, Turcia și Estonia.

Javelin este o rachetă de tip fire-and-forget (trage si uita) cu auto-ghidaj automat. Sistemul este o arma de vârf de aparare împotriva vehiculelor blindate, dar poate fi folosita si în atacuri directe împotriva clădirilor si a țintelor aflate in spatele unor obiecte. Este echipata cu un dispozitiv de căutare în infraroșu. Datorită sistemului „fire-and-forget „, echipa de lnsatori își poate schimba poziția de îndată ce racheta a fost lansată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel