Pentagonul a făcut o evaluare a utilizării dronelor kamikaze Phoenix Ghost de către Forțele Armate Ucrainene

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Pentagonul a evaluat oficial modul în care sunt utilizate dronele kamikaze Phoenix Ghost de către armata ucraineană. Merită să reamintim că cel mai nou pachet de ajutor militar pe care Statele Unite l-au acordat Ucrainei are o valoare de aproximativ 270 de milioane de dolari - anunțat în urmă cu câteva zile și care se află deja în drum spre Ucraina - include 580 de drone kamikaze Phoenix Ghost. 

Noul pachet de ajutor militar pentru Ucraina, anunțat de Departamentul american al Apărării, pe lângă alte patru sisteme HIMARS și rachete de înaltă precizie pentru acestea, proiectile pentru obuziere și multe altele echipamente militare, va include şi 580 de drone tactice Phoenix Ghost (cu un cost total de 95 de milioane de dolari), despre care încă se știu puține detalii tehnice. Dar, în același timp, armata americană apreciază foarte mult eficiența acestora și modul în care soldații ucraineni folosesc aceste arme.

,,Ucrainenii au folosit în mod excelent sistemul Phoenix Ghost", a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Pentagonului.

,,Ceea ce vom putea face este să asigurăm livrări constante ale acestei arme începând cu luna august, pentru a ne asigura că forțele armate ucrainene au o aprovizionare continuă cu această capacitate", se precizează într-un comunicat al Departamentului american al Apărării.

Drona Phoenix Ghost a rămas puțin învăluită în mister, deoarece nu știm prea multe despre capacitățile sale, cum poate fi lansată, ce rază de acțiune are sau ce sarcină utilă are.

Militarii ucraineni folosesc deja pe câmpul de luptă cele aproximativ 120 de drone kamikaze Phoenix Ghost pe care Statele Unite le-au trimis pentru prima dată Ucrainei, în urmă cu două luni, ca parte a unui pachet de ajutor militar.

Până în momentul de faţă, caracteristicile şi specificaţiile tehnice ale dronelor kamikaze Phoenix Ghost au rămas oarecum clasificate, deoarece nu există nici măcar o singură mențiune despre el pe site-ul Aevex Aerospace, compania care dezvoltată aceste UAV-uri.

Oleksii Arestovici, consilier al președintelui Volodimir Zelenski, a făcut recent puţină lumină cu privire la ceea ce este UAV-ul Phoenix Ghost, relatează Defense Express.

Potrivit lui Arestovici, drona Phoenix Ghost este un "dispozitiv" care încape într-un rucsac, sta în aer timp de șase ore, are ghidare în infraroșu, adică poate opera pe timp de noapte și poate distruge ținte cu blindaj mediu. 

Aceasta este o afirmație foarte interesantă, deoarece având un focos capabil să distrugă ținte cu blindaj mediu, adică cel puțin ca dronele kamikaze Switchblade 600, și dimensiunea lui Switchblade 300 ("încape într-un rucsac"), o astfel de dronă nu va putea petrece până la 6 ore în aer. Ea ar putea sta în aer timp de 40-60 de minute, precum Switchblade 600 sau drona kamikaze poloneză Warmate. Dar aici trebuie remarcat faptul că lansatorul Switchblade 600 cântărește până la 22 kg, sistemul de control cântărește alte 32 kg, iar drona în sine alte 15 kg. Nu poți căra toate astea într-un rucsac.

În ceea ce privește dronele care chiar pot sta în aer timp de 6 ore, acestea sunt sisteme destul de mari, cu o anvergură a aripilor de 3 metri sau mai mult. De exemplu, racheta israeliană IAI Harop este o armă de o cu totul altă clasă: focos de 23 kg, lungime 2,5 m, anvergură a aripilor 3 m, autonomie 9 ore, rază de comunicare - 200 km. Puțin mai mică este drona IAI Harpy, care stă în aer doar 2 ore, cântărește 132 kg și are o anvergură a aripilor de 2,1 m.

În orice caz, cele 580 de drone kamikaze Phoenix Ghost vor fi cu siguranță utile pe front. Așadar, Forţele Armate Ucrainene au pentru ce să mulţumească Statelor Unite.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel