Pentagonul a comandat lansatoare de grenade calibru 40 mm

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul Apărării al SUA a anunțat că a acordat un contract în valoare de 33,6 milioane de dolari societății Capco LLC din Colorado pentru lansatoare de grenade M320 și M320A1 calibru 40 mm, transmite Defence Blog.

„Data de finalizare estimată este aprilie 2025”, se arată în comunicatul Departamentului Apărării. Acestea vor înlocui lansatoarele M203 de calibru 40 mm.

Conform American Special Ops, M320 este proiectat pentru a fi folosit ca atașament la o pușcă sau o carabină sau ca un sistem de arme de sine stătător. M320 poate trage o gamă de proiectile de 40 mm, High Explosive, High Explosive Dual Purpose, cu fum sau pentru iluminare. Spre deosebire de M203, XM320 poate folosi proiectile mai lungi, inclusiv neletale.

Modelul M320 cântărește 2,2 kilograme, cu 0,9 kg mai mult decât modelul pe care îl înlocuiește. Greutatea suplimentară provine de la țeava mult mai rezistentă al M320, menit să ofere armei o durată de viață mai lungă.  M320 are trei piese majore: țeava în care este încărcat proiectilul, sistemul de ochire Day/Night Sight (DNS) produs de Insight Technology și un ghidaj laser Laser Range Finder (LRF).

M320 are un pat detașabil care îi permite să tragă ca o armă normală sau poate fi atașat la o pușcă sau la o carabină. În timp ce M203 se încărca prin împingerea proiectilului în față, încălcarea M320 se face prin lateral.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel