Pentagonul: Pregătirea piloților ucraineni pentru operarea avioanelor F-16 ar putea dura între cinci și nouă luni

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Piloți de F-16 se pregătesc pentru decolare în timpul unui exercițiu de antrenament. Sursa Foto: U.S. Air Force.
Piloți de F-16 se pregătesc pentru decolare în timpul unui exercițiu de antrenament. Sursa Foto: U.S. Air Force.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, a declarat că perioada de pregatire pentru piloții ucraineni care urmeaza sa opereze avioanele de luptă americane F-16 va dura 5 luni sau mai mult, în funcție de cum progreseaza acestia.

Potrivit reprezentantului Departamentului american al Apărării, pregătirea piloților ucraineni pe F-16 poate dura între cinci și nouă luni.

În același timp, perioada de pregătire va dura în funcţie de abilitățile individuale ale fiecărui pilot, a declarat Ryder, potrivit Ukrainska Pravda.

Săptămâna trecută, SUA au confirmat începerea perioadei de pregătire - antrenamente de zbor - pentru piloţii ucraineni care vor opera avioanele F-16.

Recent, Iurii Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, a precizat că piloții ucraineni vor pilota în curând avioane de luptă F-16 reale sub îndrumarea unor instructori.

Ihnat a precizat că partenerii occidentali ai Ucrainei au observat că piloții ucrainenii învaţă destul de repede în cadrul programului de pregătire.

,,Ne așteptăm ca primul grup de piloți care se antrenează în prezent pe simulatoare de zbor, care reproduc în totalitate cabina de pilotaj, să piloteze în curând avioane de luptă F-16 reale sub îndrumarea instructorilor. Acest lucru ar trebui să se întâmple în viitorul apropiat", a declarat Ihnat.

În prezent, piloții se află în etapa de transfer pe un avion de vânătoare, mai întâi cu un instructor, iar apoi în mod independent după această pregătire.

,,În Belgia, primul grup de piloți care au obținut o notă de trecere la examenul de limbă engleză a luat parte la instruire. A trebuit, de asemenea, să ne punem la punct cu terminologia aviatică, deoarece toate comenzile din F-16 sunt în limba engleză", a declarat el.

Țările de Jos și Danemarca au fost de acord să furnizeze avioane de luptă F-16 Ucrainei odată ce vor fi îndeplinite anumite "condiții". 

De asemenea, avioanele de vânătoare F-16 donate de Olanda urmează să ajungă într-un centru de pregătire din România pentru piloții ucraineni. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel