SUA: Pentagonul va cumpăra 255 avioane F-35 de la Lockheed-Martin

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministerul american al apărării a plătit grupului Lockheed Martin prima tranşă dintr-un nou contract în valoare de circa 22 miliarde de dolari pentru livrarea a 255 de aeronave de luptă F-35, dintre care 106 destinate SUA şi restul aliaţilor şi unor clienţi internaţionali, informează joi Bloomberg, preluată de MIA.

Plata anunţată miercuri este în valoare de 6 miliarde de dolari, iar livrările sunt programate să înceapă în 2020, a precizat Pentagonul într-un comunicat difuzat miercuri. Contractul stabileşte un plafon maxim de 22,7 miliarde de dolari, se menţionează în comunicat.

Avioanele F-35 reprezintă cel mai costisitor sistem de arme american şi peste 320 de astfel de aparate operează deja la 15 baze pe plan mondial, deşi atât Pentagonul, cât şi Lockheed depun eforturi pentru reglementarea a peste 900 de deficienţe semnalate în funcţionarea acestora, inclusiv legate de soft.

Avion de luptă ultramodern şi nedetectabil de către cele mai perfecţionate radare, susţin producătorii, F-35, lansat în anii 90, este rodul celui mai scump program de armament din istoria SUA, cu un cost total estimat la aproape 400 miliarde de dolari pentru armata americană şi cu obiectivul producerii a aproape 2.500 de aparate în următoarele decenii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel