Pe fondul tensiunilor din Indo-Pacific, Forțele Navale și Aeriene ale SUA au cumpărat peste 100 de rachete antinavă

Eduard Pascu |
Data publicării:

Pe măsură ce tensiunile cresc în Indo-Pacific, iar China previzionează să dețină 425 de nave până în 2030, Forțele Navale și Forțele Aeriene ale SUA au semnat un contract pentru 137 de rachete antinavă (LRASM).

Acordul în valoare de 414 milioane de dolari cuprinde echipamente de asistență, inginerie de sisteme, logistică și suport pentru instruire, a declarat purtătorul de cuvânt al Lockheed Martin, Joe Monaghen, transmite Defense News.

LRASM are o rază de acțiune de aproximativ 300 de mile marine, este rezistentă la câmpurile electromagnetice și este concepută pentru a localiza țintele pe baza senzorilor de la bord fără să se bazeze pe ghidarea de la o altă sursă, cum ar fi senzorii unei drone sau o altă navă. Racheta este, de asemenea, dificil de detectat, mai spun cei de la Lockheed Martin.

Achiziția are loc pe măsură ce tensiunile au continuat să crească în Indo-Pacific mai ales în ceea ce privește flota Chinei în continuă expansiune. Forțele Navale chineze preconizează să dețină până la 425 de nave până în 2030. Acest lucru a forțat SUA să accelereze achiziția de rachete anti-navă, inclusiv pentru US Army și US Marine Corps. Ambele arme doresc să atace navele adverse de la distanțe lungi.

În februarie anul trecut, conform sursei citate, US Army a estimat, în proiecțiile pe cinci ani de cheltuieli pentru apărare, că vor avea nevoie de aproximativ 850 de rachete anti-navă, față de 88 de rachete anti-navă programate în bugetul 2016.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel