Pe fondul disputelor cu SUA privind Tratatul START, componenta terestră a Triadei Nucleare rusești desfășoară exerciții de amploare

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 29.03.2023, în cadrul Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN) a început desfășurarea unei verificări complexe de control, care include un exercițiu de comandament și stat major executat la nivelul diviziei de rachete Novosibirsk aparținând armatei de rachete din Omsk.

,,În total, la exercițiu participă peste 3.000 de militari și aproximativ 300 de unități de echipamente tehnice. O comisie a Comandamentului RVSN va verifica coerența acțiunilor personalului militar în îndeplinirea sarcinilor specifice”, au menționat reprezentanții ministerului, citați de agenția de presă Tass.

După cum s-a precizat la minister, exercițiul se desfășoară în conformitate cu Planul de pregătire pentru acest an. În special, este planificată implementarea acțiunilor de manevră pe teritoriul a trei regiuni ale Federației Ruse.

,,Militarii din cadrul RVSN vor aplica un set de măsuri de camuflare și contracarare a mijloacelor moderne de cercetare aeriană ale adversarului, în cooperare cu marile unități și unități militare ale Regiunii Militare Centru și ale Forțelor Aerospațiale. De asemenea, în timpul exercițiului se va acorda o atenție deosebită întrebuințării dronelor cu diferite modificări”, au spus reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Exercițiul de comandament și stat major al marii unități de rachete din Novosibirsk va stabili nivelul general de pregătire pentru luptă al diviziei și va ajuta, de asemenea, la evaluarea capacităților armelor moderne și a echipamentelor speciale.

Comentariul autorului: Exercițiul de comandament și stat major se desfășoară în cadrul Diviziei 39 Rachete - Novosibirsk din cadrul Armatei 33 Rachete - Omsk. În dotarea diviziei se află complexe de rachete RS-24 Yars, care includ rachete balistice intercontinentale cu combustibil solid. Acestea reprezintă o modificare a complexului de rachete Topol-M și au fost dezvoltate de Institutul de Inginerie Termică din Moscova.

Trebuie precizat faptul că exercițiul componentei terestre a Triadei Nucleare rusești se desfășoară pe fondul disputelor dintre Federația Rusă și SUA în ceea ce privește Tratatul START. Astfel, pe 21 februarie 2023, președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat că partea rusă își suspendă participarea la tratat, cu toate că, deocamdată, nu se retrage din acesta. Pe 22 februarie, decizia președintelui a fost aprobată în Duma de Stat a Federației Ruse.

Ca urmare, părțile au oprit schimbul de date privind armamentele strategice, care era efectuat în baza tratatului.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel