PatriotFest 2021. S-au stabilit marii câștigători ai performanței românești în domeniul sistemelor autonome

PatriotFest 2021 - New Strategy Center, foto: DefenseRomania
PatriotFest 2021 - New Strategy Center, foto: DefenseRomania

S-au stabilit marii câștigători ai galei PatriotFest, singurul concurs național de inovare, organizat de instituții din domeniul apărării și securității naționale. 

Concursul urmărește să contribuie la procesul de inovare pentru a crește securitatea României într-o perioadă plină de provocări, când amenințările hibride devin tot mai variate și sofisticate, în special pe fondul pandemiei. La a patra ediție s-a preimat performanța românească în domeniul sistemelor autonome.

PatriotFest își propune să unească lumile creatorilor și consumatorilor de inovare pentru un viitor mai sigur și mai integrat tehnologic. Susținerea performanței românești înseamnă nu numai dezvoltarea unei platforme de sprijin și de recompense pentru inovare, dar și o curajoasă încercare de oprire a fenomenului de exod al creierelor.

PatriotFest este inițiat de Asociația New Strategy Center și organizat cu sprijinul mai multor instituții din domeniul securității naționale: Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul Telecomunicații Speciale și Serviciul de Protecție și Pază.

La eveniment au participat înalți demnitari români, dar și decidenți civili și militari din cadrul structurilor de forță.

În acest an s-a desfășurat a 4-a ediție, inclusiv pentru ediția din 2020, amânată din cauza pandemiei. În contextul globalizat actual, cercetarea științifică devine o referință națională, de valoare adăugată. Colaborările pe baza inovării se construiesc între aliați, între cercetători, instituții academice și de securitate națională, ca regulă naturală pentru dezvoltarea plusului de valoare național.

Ediția 2021 a venit cu două premiere: o tematică fixă, precum și participarea firmelor mici și mijlocii românești. Astfel, inovatorii cu preocupări în domeniul tehnologiilor emergente si disruptive, dornici să contribuie la întărirea securității naționale, au fost invitați să se înscrie, atenția organizatorilor fiind deschisă față de toate tipurile de sisteme autonome – aeriene, terestre și navale.

De-a lungul ultimelor ediții, inovatorii români și-au prezentat proiectele, printre care senzori revoluționari, tehnologii de inteligență artificială care transformă fișiere audio în text, securizarea documentelor și a comunicării electronice sau aplicații pe blockchain cu aplicare în securitatea fluxurilor de bunuri, sub formă de prototipuri funcționale. Tematicile sunt împărțite pe categorii largi, dar importante pentru viitor.

În afara concursului propriu-zis, au avut loc mai multe workshopuri cu reprezentare militar-civilă, pe diverse teme de interes comun, ce au contribuit la o mai bună înțelegere, mai ales de către tinerii din mediile universitare civile de specialitate, a misiunilor și nevoilor instituțiilor din domeniul securități naționale.

De precizat că ediția 2021 a PatriotFest a avut ca sponsori companiile Boeing din SUA și Leviatan Design din România.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel