Participarea Armatei României la exercițiul Defender-Europe 20, anulată

S.I. Catalin / 18 Martie 2020 / 15:34

Armata României, în scopul prevenirii și limitării răspândirii virusului COVID-19, nu va mai participa la exercițiile SABER STRIKE, respectiv SWIFT RESPONSE, conectate exercițiului DEFENDER-EUROPE 20, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale.

Sănătatea militarilor și a populației din jur reprezintă o prioritate maximă pentru Armata României.

Armata României acționează cu responsabilitate și profesionalism, contribuind la efortul național de combatere a epidemiei, având pregătite forțe și mijloace care desfășoară activități de sprijin al autorităților centrale și locale, la solicitarea acestora.

Decizia anulării participării s-a fundamentat în urma analizei cu partenerul strategic și națiunile gazdă.

Similar, Comandamentul Forțelor Terestre ale Statelor Unite în Europa (USAREUR) a transmis un comunicat de presă pe acest subiect. 

Comandamentul European al Statelor Unite ale Americii (EUCOM) a confirmat că Pentagonul a oprit desfășurarea trupelor americane pentru exercițiul Defender-Europe 20, în contextul pandemiei cu noul coronavirus. EUCOM a mai anunțat că forțele US Army deja desfășurate în Europa pentru a participa la Defender-Europe 20 vor reveni în Statele Unite ale Americii.

US Army planificase pentru acest exerciţiu cea mai mare desfăşurare militară în Europa din ultimii 25 de ani, cu 20.000 de soldaţi trimişi din Statele Unite pentru a se alătura celor 9.000 de militari aflaţi deja pe continent.

La manevrele militare urmau să participe în total 37.000 de militari aliaţi, în mai şi iunie, în 10 ţări europene. Planul inițial prevedea participarea militarilor români la exerciții în Estonia, Letonia și Georgia a unor detașamente din cadrul forțelor terestre, aeriene și navale, însemnând aproximativ 400 de militari și 50 mijloace tehnice.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy