Pentagonul a dispus oprirea desfășurării US Army în Europa pentru Defender-Europe 20

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Pandemia COVID-19 a forțat Pentagonul să oprească desfășurarea trupelor US Army în Europa.

US Army ar fi trebuit să participe la cel mai mare exercițiu militar din Europa de la sfârșitului Războiului Rece. Amintim că în acest sens deja o parte din militarii americani au fost deja trimiți în Europa.

Comandamentul European al Statelor Unite ale Americii (EUCOM) a confirmat că Pentagonul a oprit desfășurarea trupelor americane pentru exercițiul Defender-Europe 20, în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

EUCOM a mai anunțat că forțele US Army deja desfășurate în Europa pentru a participa la Defender-Europe 20 vor reveni în Statele Unite ale Americii. 

US Army planificase pentru acest exerciţiu cea mai mare desfăşurare militară în Europa din ultimii 25 de ani, cu 20.000 de soldaţi trimişi din Statele Unite pentru a se alătura celor 9.000 de militari aflaţi deja pe continent.

La manevrele militare urmau să participe în total 37.000 de militari aliaţi, în mai şi iunie, în 10 ţări europene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel