Parteneriatul ruso-chinez care sperie Vestul: ”Este nevoie de o ordine mondială”. Patrușev, întâlniri pentru consolidarea parteneriatului

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Exercițiul Vostok 2022 / Ministerul rus al apărării
Foto: Exercițiul Vostok 2022 / Ministerul rus al apărării

Oficial rus de securitate a declarat în timpul unei vizite în China că Kremlinul consideră întărirea legăturilor cu Beijingul un obiectiv politic major.

Aflat în China pentru consolida cooperarea celor două state în special în materie de schimb de informații, Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului Național de Securitate - CNS, a avut o serie de întâlniri cu înalți oficiali chinezi.

Unul dintre cei mai apropiați consilieri ai lui Putin, șeful CNS a vorbit despre „consolidarea parteneriatului cuprinzător și a cooperării strategice cu Beijingul ca fiind o prioritate necondiționată a politicii externe a Rusiei”, relatează Scmp.

 

Ambele state cer „o ordine mondială mai justă”

 

Biroul lui Patrușev a emis o scurtă declarație, după discuțiile ruso-chineze, arătând că părțile au convenit să „extinde schimbul de informații cu privire la combaterea extremismului și a încercărilor străine de a submina ordinea constituțională a ambelor țări pentru a deraia politicile independente ale Rusiei și China".

Relațiile dintre China și Rusia nu vor fi afectate de „factori externi”, susține Nikolai Patrushev.

Ambele părți au căzut de acord că este nevoie de „o ordine mondială mai justă”, mai echitabilă a fost opusă de „elitele politice ale Occidentului colectiv, care încearcă să-și impună propriile valori false în detrimentul intereselor popoarelor lumii”, a spus Patrușev.

Oficialii chinezi și ruși au subliniat, de asemenea, necesitatea extinderii cooperării în domeniul securității cibernetice, arată Aljazeera.

Vorbind la Fujian, Patrușev a spus: „Cooperarea dintre Rusia și China în domeniul securității are rădăcini istorice adânci”.

„În condițiile actuale, țările noastre trebuie să-și exprime o disponibilitate și mai bună pentru sprijinul reciproc și dezvoltarea cooperării”, a spus Patrușev, potrivit NYT, care citează Interfax.

Vorbind în timpul unei întâlniri cu Guo Shengkun, un oficial de rang înalt al Partidului Comunist din China, el a spus că „în condițiile actuale, țările noastre trebuie să demonstreze și mai multă disponibilitate pentru sprijin reciproc și dezvoltarea cooperării”.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel