Brexit: Parlamentul britanic a respins acordul negociat cu Uniunea Europeană

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Parlamentul din Marea Britanie a respins marţi seară acordul propus de premierul Theresa May privind Brexit-ul, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Parlamentarii britanici au respins masiv marţi seară acordul privind Brexit-ul negociat de premierul conservator Theresa May cu Bruxellesul, într-un vot crucial privind viitorul Regatului Unit, cu două luni şi jumătate înainte de date prevăzută a ieşirii din Uniunea Europeană, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Camera Comunelor a refuzat acordul ieşirii din UE: 432 de parlamentari au votat împotriva textului, iar 202 s-au exprimat pentru, în ciuda unui ultim avertisment din partea premierului May privind 'incertitudinea' pe care ar urma să o provoace o respingere.

În acelaşi timp, opoziţia laburistă a prezentat o moţiune de cenzură împotriva guvernului conservator

Partidul Laburist britanic, aflat în opoziţie, a depus marţi seară, în contextul respingerii Acordului Brexit de către Camera Comunelor, un proiect privind organizarea unei moţiuni de cenzură la adresa Guvernului Theresa May.

Premierul Theresa May avertizase că acest document reprezintă singura variantă de acord Brexit.

În contextul actualei crize politice, se conturează următoarele posibilităţi: renegocierea acordului actual, producerea Brexit fără niciun acord privind viitoarea relaţie bilaterală, convocarea alegerilor parlamentare anticipate în Marea Britanie, organizarea unui nou referendum privind apartenenţa ţării la Uniunea Europeană sau renunţarea la Brexit.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel