Până la încheierea unui acord cu SUA pentru noi avioane, Turcia va moderniza întreaga flotă de F-16 cu ajutor din partea propriei industrii

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Comitetul Executiv al Industriei turce de Apărare (SSİK), care a avut loc în decembrie 2022, a decis ca toate avioanele de luptă F-16 ale Forţelor Aeriene Turce

TURDEF, o importantă publicaţie din Turcia care acoperă domeniul apărării, susţine că întreaga flotă de avioane F-16 Fighting Falcon va fi modernizată. Sursa citată precizează că are informaţii oficiale că Agenția Turcă pentru Industria de Apărare (SSB) intenționează să modernizeze întreaga flotă de F-16 a Forțelor Aeriene Turce.

Intenția turcilor de a moderniza 79 de avioane F-16 la standardul Block 70 este pe ordinea de zi. Restul aeronavelor vor fi modernizate cu ajutorul proiectului Özgür.

TURDEF susţine că procesul de modernizare pentru întreaga flotă de avioane F-16 a Forțelor Aeriene Turce este planificat să se desfășoare pe o perioadă de șapte ani. După încheierea procesului de modernizare, industria turcă de apărare va putea integra pe aeronavele F-16 mai multe tipuri de arme pe care le produce pe plan intern.

Pentru a putea moderniza întreaga flotă de avioane F-16, Forțele Aeriene Turce așteaptă aprobare din partea SUA, deoarece majoritatea echipamentelor vor fi furnizate industria americană de apărare - mult aşteptatul acord de vânzare a celor 80 de kiturile de modernizare Block 70.

Pe de altă parte, industria turca de apărare desfășoară activități de cercetare și dezvoltare a procesului de modernizare internă sub denumirea de Project "Özgür (Liber / Independent)".

Turcia folosește multe componente produse pe plan intern pentru realizarea proiectul Özgür. 

Amintim că, Turcia a solicitat Statelor Unite, în anul 2021, să-i vândă 40 de noi avioane de luptă F-16 Block 70/72 Viper și 80 de kituri de modernizare pentru flota actuală de avioane F-16, ca o compensaţie pentru că a fost exclusă din programul F-35 unde multe companii turce din domeniul aviaţiei erau implicate. 

La sfârşitul anului 2022, două amendamente - înaintate de  Camera Reprezentanților din SUA - care puneau mai multe condiții pentru o eventuală vânzare către Turcia a unor avioane F-16 au fost complet eliminate din actul normativ care autorizează cheltuielile militare americane, NDAA (Naţional Defense Authorization Act).

Din noua versiune a NDAA, care include bugetul apărării Statelor Unite pentru anul 2023, au fost eliminate articolele desemnate de Camera Reprezentanților pentru a limita achiziționarea de noi avioane F-16 de către Turcia.

Amendamentele introduse în Camera Reprezentanților din SUA care supun vânzările de avioane F-16 către Turcia unor condiții au fost eliminate din actul normativ care autorizează cheltuielile militare americane. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel