Otrăvire Skripal: Numele rușilor implicați

Sebastian Florea |
Data publicării:

Autorităţile britanice fac publice numele ruşilor acuzaţi de tentativă de ucidere a fostului agent Serghei Skripal.

Procurorii britanici au anunţat miercuri că deţin dovezi suficiente pentru a pune sub acuzare doi cetăţeni ruşi pentru conspiraţie în vederea otrăvirii fostului agent dublu Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia, în luna martie, în sud-vestul Angliei, transmite Reuters.

Pe numele celor doi cetăţeni ruşi, Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov, au fost emise mandate de arestare europene. ''Nu vom solicita Rusiei extrădarea acestor bărbaţi întrucât Constituţia rusă nu permite extrădarea cetăţenilor acestei ţări'', a declarat şefa Serviciului juridic al Parchetului regal britanic, Sue Hemming.

Cazul Skripal a provocat o gravă criză diplomatică între Londra şi Moscova şi a determinat un val de expulzări reciproce de diplomaţi, în care au fost implicate şi ţări aliate cu Marea Britanie. Otrăvirea fostului agent dublu le-a amintit britanicilor de asasinarea oponentului şi fostului agent al serviciilor secrete ruse Aleksandr Litvinenko, în 2006, la Londra, prin expunere la poloniu, contaminare atribuită tot Moscovei de un judecător britanic după o minuţioasă anchetă şi care a declanşat de asemenea o criză diplomatică.

Autorităţile britanice au lansat atunci o procedură de extrădare împotriva foştilor agenţi speciali Andrei Lugovoi şi Dmitri Kovtun, acuzaţi de asasinarea lui Litvinenko, dar Moscova a refuzat să-i dea curs.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel