Oshkosh Defense a anunțat cumpărarea companiei Pratt Miller

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
JLTV, sursă foto: Oshkosh Defense
JLTV, sursă foto: Oshkosh Defense

Producătorul de vehicule tactice ușoare Oshkosh Defense a anunțat că a fost încheiat un acord pentru cumpărarea companiei de înaltă tehnologie Pratt Miller, care va aduce cu sine inteligență artificială și expertiză în domeniul roboticii.

Oshkosh a anunțat printr-un comunicat de presă că a încheiat, luni, un acord definitiv pentru achiziționarea companiei Pratt Miller. Prețul tranzacției se ridică la 115 milioane de dolari. În această sumă nu este inclus disponibilul din bănci și nici datoriile companiei.

Compania Pratt Miller, cu sediul în New Hudson, Michigan, își va păstra numele, echipa, facilitățile și brandul. Finalizarea achiziției companiei ar trebui să aibă loc până la sfârșitul primului trimestru din anul 2021, potrivit Defense News.

Compania Pratt Miller, înființată în 1989, a devenit cunoscută pentru capacitățile sale în proiecte de robotică și a câștigat recent un contract al US Army, într-un parteneriat cu QinetiQ, pentru a oferi prototipuri ale unei variante ușoare de vehiculul de luptă robotizat (RCV) pentru evaluare.

Pratt Miller a câștigat, de asemenea, un contract pentru a dezvolta și integra un nou sistem de arme pe vehiculul de luptă Stryker în cadrul programului Medium Caliber Weapons System (MCWS) și a încheiat pentru acest lucru un parteneriat cu compania Rafael.

De asemenea, Guvernul israelian și-a exprimat recent interesul pentru integrarea vehiculelor Oshkosh cu sistemul de apărare antirachetă Iron Dome.

Totodată, compania Pratt Miller este una dintre cele șase companii selectate în cadrul programului Army Futures Command pentru a dezvolta noi tipuri de muniții pentru obuzierele M109 Paladin.

Citește și: Sistemul de apărare împotriva rachetelor, Iron Dome va fi construit și instalat și în Statele Unite

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel