Orban continuă să sape la încrederea europeană: Politica de sancțiuni a Bruxelles-ului a eșuat. Trebuie schimbată

Premierul ungar Viktor Orban susține că sancțiunile nu au niciun efect asupra Rusiei.

După summitul Comunităţii Politice Europene de la Praga, şeful guvernului ungar, Viktor Orban, a cerut o schimbare a politicii de sancţiuni a UE faţă de Rusia.

"Sancțiunile nu au fost la înălțimea speranțelor puse asupra lor, războiul nu s-a terminat. Europa sângerează încet, iar Rusia între timp face bani frumoși. Este clar că politica eșuată de sancțiuni a Bruxelles-ului trebuie schimbată!" - a declarat Viktor Orban, într-o postare pe Facebook.

El a menționat că Budapesta a luptat pentru eliminarea embargoului și a sancțiunilor petroliere și, în ultimele zile, a reușit să se asigure că noile sancțiuni nu se aplică nici industriei nucleare a Ungariei, nici livrărilor de gaze către Ungaria. 

Totuși, potrivit acestuia, sancțiunile au crescut prețurile la energie, iar pentru Ungaria sunt „aproape nesustenabile”. 

Între timp, Comisia Europeană anunță ca depozitele statelor UE sunt pline în proporție de 90%, iar Europa mai aduce din Rusia doar 7,5% din totalul gazelor importate.

UE insistă că prețurile la energie au început să crească încă înainte de începerea războiului și introducerea sancțiunilor, iar acest lucru se datorează șantajului energetic al Kremlinului.

Reamintim, potrivit agenției Bloomberg, Ungaria a primit de la Gazprom o amânare a plăților în valoare de circa 1,9 miliarde de euro , pe care ar trebui să le transfere în acest sezon de încălzire. 

Agenția scrie că în perioada de iarnă 2022/23, fără a ține cont de amânare, Budapesta va trebui probabil să plătească 4 miliarde de euro pentru gazul rusesc.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel