Operațiunea Israelului în Fâșia Gaza, planificată pentru weekend, ar fi fost amânată

DefenseRomania Team |
Data publicării:

The New York Times a relatat, citând surse militare israeliene, că armata israeliană a amânat începerea unei operațiuni terestre planificate pentru acest weekend din cauza vremii.

Operaţiunea a fost planificată inițial pentru acest weekend, dar a fost amânată cu câteva zile din cauza condiţiilor meteo - vremea este înnorată - care "ar fi îngreunat misiunea piloților israelieni și a operatorilor de drone de a oferi acoperire aeriană forțelor terestre", au declarat ofițerii israelieni, potrivit The New York Times.

S-a precizat că, în timpul operațiunii, pe lângă infanterie, forțele de atac israeliene vor include tancuri, geniști și forțe speciale, au adăugat ofițerii.

Trupele terestre ar urma să primească suport de la avioane de luptă și artilerie, care vor trage de pe uscat și de pe mare. Aceștia subliniază că obiectivul lor este înfrângerea Hamas și eliminarea liderilor săi, care sunt responsabili de atacul asupra Israelului din 7 octombrie.

La 14 octombrie, Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au raportat că avioanele lor de luptă l-au ucis pe Merad Abu Merad, unul dintre principalii responsabili pentru atacul din 7 octombrie asupra Israelului.

Ulterior, IDF au raportat că au ucis un comandant de companie din cadrul forțelor speciale Nukhba ale Hamas, care a condus atacurile Hamas asupra comunităților israeliene din apropierea Fâșiei Gaza la sfârșitul săptămânii trecute.

Vineri, IDF a avertizat mai mult de jumătate din cei 2 milioane de locuitori din Gaza să evacueze zona de nord a micii enclave de coastă, în așteptarea unei probabile ofensive terestre. Organizatii pentru drepturile omului au denunțat această măsură ca fiind imposibilă. Hamas, grupul militant care a comis atacul terorist de săptămâna trecută, soldat cu cel puțin 1.200 de morți în Israel, le-a spus locuitorilor din Gaza să ignore declarația israeliană.

În timp ce atacurile aeriene israeliene asupra Gaza au continuat, unii oameni au ales să își abandoneze casele la sfatul IDF.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel