Olanda modernizează vehiculele de luptă pentru infanterie CV9035NL

Eduard Pascu |
Data publicării:

Secretarul de stat Barbara Visser a informat Casa Regală despre progresele înregistrate în programul de modernizare a vehiculelor blindate pentru infanterie CV9035NL.

Modernizarea celor 122 de vehicule de luptă pentru infanterie CV9035NL ale armatei olandeze sunt cu un pas mai aproape de demarare. Secretarul de stat Barbara Visser a spus că scopul așa-numitei actualizări midlife (MLU) este de a asigura că vehiculele sunt apte din punct de vedere operațional, pot fi întreținute și sunt rezistente.

Situația de securitate s-a schimbat în ultimii ani și potențialii dușmani au devenit mult mai capabili. Prin urmare, importanța unei consolidări a unei „rețele de comandă și control integrate” a crescut. Modernizarea vehiculelor CV90 rămâne relevant din punct de vedere operațional și pot fi folosite până la sfârșitul duratei sale de viață planificate în 2039.

Modernizările includ îmbunătățiri în puterea de foc, protecție, mobilitate, observare și comandă și control.

Vehiculelor le-au fost adăugată o protecție activă care detectează și blochează proiectilele. Puterea de foc a crescut prin adăugarea sistemului antirachetă Spike, iar prin montarea senzorilor de observație pentru comandant și tunar și camera termică pentru șofer echipajul poate conștientiza în orice moment pericolul și poate lua decizii pentru contracararea acestuia, transmite defense-aerospace.

În plus, CV90-urile vor primi o infrastructură IT și un sistem integrat de gestionare a luptei cu opțiuni mai bune de detectare și identificare a inamicilor.

 

Modernizarea include offset

 

Oferta inițială a fost mai mare decât bugetul disponibil. De aceea, modernizarea a fost ajustată, atât calitativ cât și cantitativ. Numărul total de vehicule care au intrat în programul de modernizare a fost ajustat de la 141 la 122, iar numărul de vehicule de pregătire a șoferilor de la 8 la 6.

Calitativ, nu este inclus un sistem de camuflaj suplimentar, dar securitatea cibernetică a fost sporită. Bugetul a fost mărit cu aproximativ 24 de milioane euro la peste 660 milioane euro.

Secretarul de stat Barbara Visser dorește să semneze contractul cu furnizorul BAE Systems Hägglunds (BSH) cât mai curând posibil și cel târziu în primul trimestru al anului 2021.

După semnare, vor fi furnizate patru vehicule prototip pentru a fi testate de forțele terestre olandeze. Contractul include offset iar compania Van Halteren Metaal va realiza producția de serie a MLU. Primele vehicule de serie vor fi livrate în 2024, ultimul în 2026.

Citește și: Transportoare blindate de tip Piranha V pentru Spania| Compania Leonardo oferă turela HITFIST

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel